Επιχορηγήσεις χορού: Ποιες είναι οι 28 ομάδες που μοιράζονται 400.000 ευρώ

Επιχορηγήσεις χορού: Ποιες είναι οι 28 ομάδες που μοιράζονται 400.000 ευρώ
UNSPLASH

Διαβάστε αναλυτικά τα ποσά που δόθηκαν στις 28 επιχορηγούμενες ομάδες.

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 400.000 ευρώ ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, στις 31 Ιανουαρίου 2022, για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας σε Ομάδες Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, με σκοπό την υλοποίηση Παραγωγών, Φεστιβάλ, Περιοδειών, Εκδηλώσεων Κλασικού και Σύγχρονου Χορού για την περίοδο 2022-2023.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ υποβλήθηκαν συνολικά 72 προτάσεις (61 για παραγωγές, 2 εκδηλώσεις χορού, 2 για Φεστιβάλ και 7 για περιοδείες).

Η πρόσκληση έχει ως στόχο την υποστήριξη παραγωγής έργου κλασικού και σύγχρονου χορού, συναφών φεστιβάλ καθώς και δράσεων, όπως ημερίδες, συμπόσια, αναλόγια, εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τον χορό, συμμετοχή σε περιοδείες, διεθνείς δράσεις, διοργανώσεις κ.ά., που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της τέχνης του χορού.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή Χορού αποτελούμενη από τους :

Μηλιοπούλου Μαρία, πρώην Α΄ χορεύτρια της Ε.Λ.Σ.,
Τσιντζιλώνη Στεριανή, θεωρητικό χορού,
Κοσμίδη Κυριάκο, χορογράφο, χοροδιδάσκαλο,
Ζούκα Αναστασία, χορογράφο,
Καρανικολού Λήδα, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας,

μελέτησε διεξοδικά τα αιτήματα και γνωμοδότησε ομόφωνα για την οικονομική ενίσχυση ή/και παροχή αιγίδας κατά περίπτωση σε 28 ομάδες χορού.

Επισυνάπτονται οι πίνακες με τα ποσά επιχορήγησης ή/και παροχή αιγίδας.

Page: /


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χορός, Υπουργείο Πολιτισμού
SHARE:

24Media Network