Έτος Σκαλκώτα με την Κρατική Ορχήστρα

Έτος Σκαλκώτα με την Κρατική Ορχήστρα

Συμπράττει στο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής, την Παρασκευή, ο κορυφαίος αρχιμουσικός Λέον Μπότσταϊν.

Το ΕΤΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑ ανοίγει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που υποδέχεται για πρώτη φορά στο πόντιουμ της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τον πολυσχιδή μαέστρο και ακαδημαϊκό δάσκαλο Leon Botstein [Λέον Μπότσταϊν], την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ.

Στο μουσικό επίκεντρο της βραδιάς βρίσκονται πέντε από τους περίφημους 36 Ελληνικούς χορούς του πρωτοπόρου Νίκου Σκαλκώτα (1904–1949), των οποίων προηγείται στο πρόγραμμα το εντυπωσιακό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του ελληνικής καταγωγής σύγχρονου συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη με σολίστ τον Αντώνη Σουσάμογλου.

Ο πολυβραβευμένος βιολονίστας, που είναι ένας από τους πιο ενεργούς καλλιτέχνες της γενιάς του, ειδικεύεται στο ρεπερτόριο του 20ού αιώνα και έχει παρουσιάσει πολλά έργα δημιουργών του καιρού μας σε πρώτη εκτέλεση. Η ΚΟΑ, Resident Orchestra του Μεγάρου, θα ερμηνεύσει επίσης το επαναστατικό Κοντσέρτο γκρόσο του Δημήτρη Μητρόπουλου και τη Σουίτα από τη λαμπερή και πνευματώδη όπερα του Ρίχαρντ Στράους «Ο Ιππότης με το ρόδο».

Πριν την έναρξη της συναυλίας, οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να παρακολουθήσουν εισαγωγική ομιλία (ώρα: 19:45).

Η συναυλία της ΚΟΑ υπό τον Λέον Μπότσταϊν εντάσσεται στη σειρά επετειακών εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το ΕΤΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑ (2019), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου νεοέλληνα μουσουργού και βιολονίστα. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αιμιλίου Χουρμουζίου-Μαρίκας Παπαϊωάννου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα