Eurovision 2022: Ρατσιστική ερώτηση στην Αμάντα Γεωργιάδη – Επέμβαση από την ΕΡΤ

Eurovision 2022: Ρατσιστική ερώτηση στην Αμάντα Γεωργιάδη – Επέμβαση από την ΕΡΤ
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Eurovision 2022 video printscreen

Μια ρατσιστική ερώτηση πολωνού δημοσιογράφου έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την Αμάντα Γεωργιάδη, λίγο μετά την πρόβα της για τη Eurovision 2022.

Σε ιδιαίτερα άβολη θέση ήρθε η Αμάντα Γεωργιάδη από ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το τέλος της δεύτερης πρόβας της στη σκηνή της Eurovision το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, μια ερώτηση με ρατσιστικό περιεχόμενο δέχτηκε η εκπρόσωπος της Ελλάδας, αφού ένας δημοσιογράφος από την Πολωνία ρώτησε γιατί οι Έλληνες διοργανωτές επιλέγουν τα τελευταία χρόνια Ελληνίδες της ομογένειας για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

«Είσαι Ελληνίδα αλλά και Νορβηγίδα. Και κάποιες από τις προκατόχους σου δεν ήταν επίσης 100% Ελληνίδες, ήταν από Καναδά, Ολλανδία. Τι πιστεύεις για αυτή τη στρατηγική να φέρνουν πίσω οι διοργανωτές Ελληνίδες από όλον τον κόσμο Υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα;» ρώτησε ο ρεπόρτερ, με την αμηχανία της εκπροσώπου της Ελλάδας να είναι εμφανής.

Η Αμάντα έμεινε άφωνη, μέχρι που επενέβη η υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής, η οποία τόνισε ότι “αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το ταλέντο τους” και όχι η καταγωγή και οι ρίζες τους.

Η συγκεκριμένη ερώτηση προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και χαρακτηρίστηκε -όπως είναι λογικό- ρατσιστική.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης την δεύτερη πρόβα της, με τα σχόλια των eurofans να είναι ιδιαιτέρως θετικά.

Η Αμάντα Γεωργιάδη πραγματοποίησε τη δεύτερη πρόβα της με επιτυχία και μέσα από τον ogaegreece έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της σκηνικής παρουσίας της νεαρής ερμηνεύτριας, αλλά και τα σκηνοθετικά ευρήματα που θα παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά στον Α ημιτελικό την Τρίτη (10/05).

Η Αμάντα Γεωργιάδη φοράει το ίδιο μακρύ, ασημί-λευκό φόρεμα που είδαμε και στην πρώτη τεχνική πρόβα, που έχει την υπογραφή της σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη.

Ξεκινά να τραγουδά με κλειστά μάτια που τα ανοίγει μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Στο κουπλέ βλέπουμε τρία κοντινά πλάνα στο πρόσωπό της. Στο πρώτο ρεφραίν η κάμερα απομακρύνεται και βλέπουμε να κάθεται σε μια μπλε καρέκλα από την οποία και σηκώνεται στη συνέχεια.

Στο δεύτερο κουπλέ πηγαίνει στο αριστερό μέρος της σκηνής. Βλέπουμε πολλές καρέκλες που δίνουν την αίσθηση ότι λιώνουν και βυθίζονται μέσα στη σκηνή- “θάλασσα”. Στα γραφικά βλέπουμε επίσης τις φιγούρες ενός ζευγαριού που χορεύει.

Στη γέφυρα του τραγουδιού βλέπουμε την Αμάντα να γονατίζει για λίγο και ένα πανοραμικό πλάνο με τις καρέκλες.

Στο τέλος του τραγουδιού βρίσκεται στην άκρη της σκηνής και λευκές δέσμες φωτός λούζουν τη σκηνή. Φωνητικά και εκφραστικά, όπως αναφέρεται στο ogaegreece ήταν πάρα πολύ καλή πραγματοποιώντας μια εμφάνιση στην οποία ήχος και εικόνα εναρμονίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν και η ανταπόκριση στο press center.

Αμάντα Γεωργιάδη: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη Γιαννιώτισσα εκπρόσωπό μας στη Eurovision

Η 25χρονη Αμάντα Γεωργιάδη έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία συνεχίζει να επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, καθώς η οικογένεια της διατηρεί σπίτι στην περιοχή. Στα τρία της χρόνια, οι γονείς της αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας.

Εκεί και σε ηλικία πέντε ετών η Αμάντα ξεκινάει μαθήματα πιάνου και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της ξεκινάει σπουδές στην ιατρική, ενώ ταυτόχρονα παίρνει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ. Εκεί είναι που την ανακαλύπτει και η δισκογραφική εταιρία “Propeller Records”.

Κυκλοφορεί τον πρώτο της EP, “First impression” με το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, από την πόλη από την οποία μεγάλωσε και αποσπά εξαιρετικές κριτικές.

Το δεύτερο EP της περιλαμβάνει το τραγούδι “Then I fell in love” το οποίο και γνωρίζει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο τοπ 10 radio chart της Νορβηγίας.

Το 2020 το Netflix συμπεριλαμβάνει το τραγούδι της “Troubled Water” στην σειρά “Spinning out”.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, η Αμάντα Γεωργιάδη έχει κατά καιρούς εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show του κρατικού NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”.

Έχει επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το “Reeperbahn Festival” στο Βερολίνο , το “Iceland Airwaves” στο Ρέικιαβικ, το “The Great Escape” στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το “Eurosonic” στην Ολλανδία.

Το 2020 ανακοινώθηκε ότι η Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde” , το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Το 2017 της απονεμήθηκε ένα από τα “role model awards” στο by:Larm, το σημαντικότερο φεστιβάλ και συνέδριο νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια της νορβηγικής ποπ μουσικής. Μόλις 21 ετών, κέρδισε την προσοχή με μια σειρά από singles αλλά και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του Askjell Solstrand (Sigrid, Aurora). Έδωσε ζωντανές συναυλίες τόσο στην Νορβηγία, αλλά και στο εξωτερικό, Λονδίνο Στοκχόλμη κ.α.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα