Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Προσβάσιμες στα άτομα με οπτική αναπηρία οι εκδηλώσεις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ // ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 
(EUROKINISSI/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ)
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (EUROKINISSI/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ) EUROKINISSI

Προσβάσιμες στα άτομα με οπτική αναπηρία γίνονται, μέσω της δημιουργίας χαρτών αφής, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για τα θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε με στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού με προβλήματα όρασης και η δημιουργία χαρτών αφής στους χώρους διεξαγωγής της διοργάνωσης.

ADVERTISING

«Αυτό που θέλουμε ως Πολιτεία, είναι η ισότητα στη πρόσβαση όλων, σε όλες τις δράσεις και υπηρεσίες πολιτισμού. Οι συνάνθρωποί μας με οπτικές αναπηρίες, θα έχουν επιτέλους όλα όσα χρειάζονται για να κινούνται στο χώρο χωρίς δυσκολίες, χάρη στους ειδικούς απτικούς χάρτες που θα τοποθετηθούν. Ταυτόχρονα η εκπαίδευση που θα λάβει όλο το προσωπικό θα εξασφαλίσει την ευκολία κάθε επίσκεψης και παρακολούθησης δράσεων στο φεστιβάλ. Η κοινωνία μας γίνεται ανοιχτότερη και πιο προσβάσιμη για όλους», δήλωσε η Δ. Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δήλωσε: «Το δικαίωμα πρόσβασης στον πολιτισμό είναι αναφαίρετο, και αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να άρει οποιαδήποτε εμπόδια».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Υπουργείο Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου
SHARE:

24Media Network