Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Ελπίδες για την τοπική οικονομία

Κανάλι της Βενετίας
Κανάλι της Βενετίας AP

Πώς και πώς περιμένουν οι επιχειρηματίες τη γιορτή του σινεμά στην ιταλική πόλη, ελπίζοντας ότι θα πάρουν μια οικονομική ανάσα, ύστερα από τις τραγικές συνέπειες του κορονοϊού.

Η τοπική οικονομία στη Βενετία βασίζει τις ελπίδες της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ξεκινά αυτή την εβδομάδα. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα, ύστερα από τις τραγικές συνέπειες που προκάλεσε στον τουρισμό της πόλης η πανδημία του κορονοϊού.

"Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού μπορούν να αντέξουν ακόμη μια χρονιά όπως αυτή. Διότι δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια τα καταστήματα και τα λοιπά. Η οικονομία της πόλης βασίζεται στον τουρισμό και δεν υπάρχει καθόλου τουρισμός. Όλη η πόλη επηρεάζεται από αυτό", δηλώνει στο euronews ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονδολιέρηδων, Μαουρίτσιο Καρλότο.  

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Βενετίας, Πάολα Μαρ εξηγεί: "Αυτή την περίοδο είχαμε πάνω κάτω 20 με 30% πληρότητα και μπορούμε να το διαπιστώσουμε αυτό από τις προκρατήσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Τον Σεπτέμβριο όμως με το Φεσιβάλ είναι καλύτερα". 

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έχουν λάβει αυστηρά μέτρα λόγω κορονοϊού. Οι συμμετέχοντες θα φορούν μάσκες και θα περνούν για θερμομέτρηση από τις εισόδους. Το κοινό θα κρατηθεί σε απόσταση από το κόκκινο χαλί για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

 Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φεστιβάλ Βενετίας, Κορονοϊός, Ιταλία
SHARE: