Φοίβος Δεληβοριάς: “Δεν έγινε τίποτα για να ενδυναμωθούν σύστημα Υγείας, Παιδεία και ΜΜΜ”

Φοίβος Δεληβοριάς: “Δεν έγινε τίποτα για να ενδυναμωθούν σύστημα Υγείας, Παιδεία και ΜΜΜ”

Ξέσπασμα του Φοίβου Δεληβοριά για την "έκρυθμη" όπως τη χαρακτήρισε κατάσταση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. "Απαξιώθηκε ο κ. Τσιόδρας, έγινε.. Ιφιγένεια ο πολιτισμός".

Με μία μακροσκελή και ιδιαίτερα καυστική του ανάρτηση, ο Φοίβος Δεληβοριάς ανακοίνωσε την ακύρωση των sold out παραστάσεών του στο Άλσος, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τις παθογένειες που έχουν δημιουργηθεί από την έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ο γνωστός καλλιτέχνης χαρακτήρισε τον Πολιτισμό ως πρώτη “Ιφιγένεια”, αφού, όπως χαρακτηριστικά έγραψε “όλο το καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα για να ενδυναμωθεί το σύστημα Υγείας, η Παιδεία και τα ΜΜΜ, ώστε να μην συμβαίνει τώρα αυτό που συμβαίνει”.

Παράλληλα, τόνισε πως “ο κος Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως. Η κοινή λογική επίσης. Και τώρα η ευθύνη μετατίθεται κυνικά στον απλό πολίτη, στους «τεντιμπόηδες» νέους, στους πρόσφυγες που «πιάνουν» κρεβάτια ΜΕΘ και φυσικά στους καλλιτεχνικούς χώρους, τους εξ υποστάσεως πιο οργανωμένους και έτοιμους να υποδεχθούν ασφαλώς όσους διατίθενται να παρευρεθούν”, ενώ συνάμα προέβλεψε πως “σε λίγο καιρό θα τσακωνόμαστε για το ποιος αξίζει περισσότερο την περίθαλψη ή το εμβόλιο”, για να καταλήξει γράφοντας πως “η εξαθλίωσή μας δεν είναι ζήτημα κλαδικό. Είναι αρχή μεγάλων δεινών για τον τόπο. Aς την προλάβουμε”.

Η ανάρτησή του Φοίβου Δεληβοριά:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα