Φοίβος Δεληβοριάς: “Δεν υπάρχει τυφλό μίσος. Ζητάμε τη νόμιμη αποζημίωσή μας”

Φοίβος Δεληβοριάς: “Δεν υπάρχει τυφλό μίσος. Ζητάμε τη νόμιμη αποζημίωσή μας”
Ο Φοίβος Δεληβοριάς Eurokinissi

Για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στον χώρο του πολιτισμού και για τα σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη, μίλησε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο θεσμικός εκπρόσωπος των καλλιτεχνών και γνωστός τραγουδοποιός, Φοίβος Δεληβοριάς, μίλησε για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον χώρο του Πολιτισμού, αλλά και στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ, παράλληλα, απάντησε στα σχόλια του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, εναντίον του. 

“Δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες είμαστε δίπλα στον κόσμο και περνάμε κι εμείς το ίδιο. Ο κ. Υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε, θα τα βρει δίκαια. Ζητάμε, όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν την πανδημία, τη νόμιμη αποζημίωσή μας για αυτά που χάσαμε. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος. Απλώς η δουλειά μας είναι τέτοια, που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε και, ακριβώς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν με τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει – οι στιχουργοί και συνθέτες – τον αγώνα μας σε αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε”, δήλωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

“Δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. Μπορεί να έχω διαμαρτυρηθεί για πράγματα που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση ως πολίτης ή να έχω σατιρίσει μέσα απ’ τα τραγούδια μου, αλλά αυτό είναι άλλο. Δεν θα μιλούσα ποτέ έτσι σε καμία περίπτωση”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός καλλιτέχνης. 

Όσο για την επανέναρξη των ζωντανών παραστάσεων και συναυλιών, ο Φοίβος Δεληβοριάς δήλωσε πως η αγωνία του στηρίζεται στο ότι μένει απροστάτευτος ο ιδιωτικός χώρος των ελεύθερων επαγγελματιών.

Δείτε όλα όσα δήλωσε στο παρακάτω βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα