Διευκρινίσεις Γιατρομανωλάκη για το Προεδρικό Διάταγμα- Απεργιακό διήμερο στα θέατρα

Διευκρινίσεις Γιατρομανωλάκη για το Προεδρικό Διάταγμα- Απεργιακό διήμερο στα θέατρα
Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης κατέθεσε τη δική του ανάγνωση για τις πρόσφατες βελτιώσεις στο Προεδρικό Διάταγμα για τους καλλιτέχνες- Την ίδια ώρα οι καλλιτέχνες δηλώνουν ανυποχώρητοι και ετοιμάζονται για ένα έντονο απεργιακό διήμερο.

Αύριο και μεθαύριο, 1 και 2 Φεβρουαρίου όλα τα θέατρα θα είναι κλειστά. Οι ηθοποιοί – το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος- απεργούν και εντείνουν έτσι την αντίδρασή τους στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υποβαθμίζει τα διπλώματα των σχολών τους.

Στον αντίποδα, μετά το facebook post του Πρωθυπουργού το Σάββατο στο οποίο έταξε και πανεπιστημιακές σχολές παραστατικών τεχνών ως το 2025, απαντήσεις και διευκρινίσεις για το Π.Δ. επιχείρησε να δώσει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης το πρωί της Τρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και καμία σκιά ότι το Προεδρικό Διάταγμα υποτιμά κάποιον, λέμε ότι εξαιρείται όλο το καλλιτεχνικό κομμάτι. Επεκτείνουμε επίσης τον τρόπο πληρωμής των καλλιτεχνών σε φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο σε όλους τους Δήμους. Για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρανόησης επεκτείνουμε το μέτρο στους ΟΤΑ που μπορεί να διαθέτουν διάφορους τομείς πολιτισμού. Τέλος, για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της χώρας λέει ότι σε ορίζοντα διετίας πάμε να στήσουμε ένα δομημένο σωστά σύστημα εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες το οποίο θα φτάνει στο ανώτατο πανεπιστημιακό επίπεδο. Είναι μία ιστορική απόφαση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα