Καλλιτέχνες: Παρέμβαση με πανό στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Καλλιτέχνες: Παρέμβαση με πανό στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Παρέμβαση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου Αντρεα Διογένους

Συνεχίζουν απτόητοι τις δράσεις τους φοιτητές και καλλιτέχνες. Στο Ναύπλιο οι φοιτητές με τρεις ειρηνικές παρεμβάσεις μετέδωσαν το δικό τους μήνυμα

Παρόντες διαρκώς δηλώνουν οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών στο Ναύπλιο (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και αντιδρούν στο Προεδρικό Διάταγμα 85 με εμπνευσμένες δράσεις και Performances.

Με τη σχολή τους να τελεί υπό κατάληψη, στην αρχή της εβδομάδας, έκαναν μία ειρηνική παρέμβαση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σηκώνοντας στο κοίλον πανό στο οποίο ήταν γραμμένο στα αγγλικά “Η χώρα που είναι γνωστή για την Τέχνη, τώρα τη σκοτώνει”…

NEWS 24/7

Πριν λίγες μέρες, στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου οι φοιτητές υποδυόμενοι τα αγάλματα έδωσαν μία συμβολική performance. Στη δράση αυτή, οι τίτλοι των τεσσάρων αγαλμάτων φέρνουν στο τραπέζι ξανά τις λέξεις: «παρενόχληση, συγκάλυψη, υποβάθμιση, υπάρχω». Η κάθε λέξη-τίτλος με την παρουσία του ανθρώπινου σώματος-αγάλματος και την επιβλητική αλλαγή στάσεων έρχεται να επισημάνει την βαρύτητα των αιτημάτων των πανελλαδικών καταλήψεων στις καλλιτεχνικές σχολές. Τα εκθέματα βγαίνουν εκθέματα σε δημοπρασία, να αγοραστούν από τους έχοντες, να υπερηφανευόμαστε ως η χώρα των τεχνών και των μουσών. Οι τιμές και τα χιλιάρικα πέφτουν βροχή για όλους τους τίτλους εκτός από τον τελευταίο («υπάρχω») που δεν αγοράζεται όσο και να πέφτει η τιμή.

Τα 4 Αγάλματα NEWS 24/7

Παίρνοντας δε έμπνευση από την κηδεία του Πολιτισμού που έλαβε χώρα στην Αθήνα, κήδεψαν και στο Ναύπλιο τον Πολιτισμό.

Η κηδεία του Πολιτισμού στο Ναύπλιο Μαρία Τσιτίνη

Να θυμίσουμε πως μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΗ και της ΠΟΘΑ, οι καλλιτέχνες δεν κάνουν πίσω. Καταγγέλουν την κρατική βία, δηλώνουν τον πλήρη αποτροπιασμό τους για τις εικόνες αστυνομικών με όπλα έξω από χώρους πολιτισμού και προαναγγέλουν σειρά κινητοποιήσεων.

Ανακάλυψε την απαράμιλλη γεύση του. Ένας πραγματικά αυθεντικός ιταλικός espresso. O espresso που θα επιλέξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα