Κάνε ότι κοιμάσαι: Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς – Αξίζει τελικά;

Κάνε ότι κοιμάσαι: Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς – Αξίζει τελικά;
ert

Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της πολυσυζητημένης σειράς της ΕΡΤ και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Η νέα ανατρεπτική ψυχολογική σειρά της ΕΡΤ “Κάνε ότι κοιμάσαι”, με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας (12/9) με δύο επεισόδια και έγινε αμέσως πρώτο trend σχολιασμού στα social media. Μάλιστα, το σχετικό hashtag #kaneotikoimasai έγινε πρώτο trend στην πλατφόρμα.

Η πλειοψηφία των τηλεθεατών δήλωναν ενθουσιασμένοι και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που την παρομοίασαν με το εξαιρετικά επιτυχημένο “Έτερος Εγώ” του Σωτήρη Τσαφούλια που παρουσιάζεται στην Cosmote TV.

Η νέα αυτή σειρά μυθοπλασίας είναι βασισμένη στο βιβλίο «Πριν κοιμηθείς με τον διάβολο» του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά (οι θεατρόφιλοι τον γνωρίζουν καλά από τον συγκλονιστικό μονόλογό του “Η Κυρά της Ρω”). Έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένο το στοιχείο του κοινωνικού νουάρ, ενώ καταπιάνεται με φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα της νέας γενιάς, που αφορούν τον σχολικό εκφοβισμό, την ψυχική υγεία, του revenge porn, καθώς και της διάχυτης εγκληματικότητας.

Η υπόθεση

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το Νικόλα (Σπύρος Παπαδόπουλος), έναν χαρισματικό καθηγητή Λυκείου ο οποίος βλέπει την ζωή του να διαλύεται βίαια και αναπάντεχα. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, ο Νικόλας εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη μητέρα (Έμιλυ Κολιανδρή) ενός μαθητή του ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς.

Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του (Μαρίνα Ασλάνογλου) δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του.

Στο πλευρό του βρίσκεται μια «ασυνήθιστη» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., η Άννα (Νικολέτα Κοτσαηλίδου), ο επίμονος προϊστάμενός της Κωνσταντίνος (Δημήτρης Καπετανάκος) και μια ολόκληρη τάξη μαθητών, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν εμπνευσμένο καθοδηγητή.

Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από αναπάντεχες ανατροπές που θα φέρουν τον Νικόλα σε σύγκρουση με έναν σεσημασμένο τοκογλύφο Ηλίας Βανδώρος (Τάσος Γιαννόπουλος) και τον επικίνδυνο κόσμο της νύχτας που αυτός εκπροσωπεί, αλλά και με μία συμμορία, η οποία μελετά τα θύματά της σε βάθος μέχρι να τα εξοντώσει.

Απειλητική ατμόσφαιρα και ανατροπές

Τα δύο πρώτα επεισόδια τα χαρακτηρίζει μία απειλητική ατμόσφαιρα, ενώ η πλοκή ρέει αβίαστα και είναι ως επί το πλείστον σφιχτή. Η σκοτεινή σκηνοθετική οπτική των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη είναι αυτή που δίνει στη σειρά τη χροιά ενός καθαρόαιμου αστυνομικού- ψυχολογικού θρίλερ. Βασικό ατού; Οι εξελίξεις δεν είναι προβλέψιμες και συντηρείται σε έναν αρκούντως ικανοποιητικό βαθμό το στοιχείο της έκπληξης και της ανατροπής. Αυτό είναι που υπερκαλύπτει και πολλές από τις αδυναμίες της (τον κάκό ήχο, αλλά και κάποιους εξαιρετικά απλοϊκούς διαλόγους, καθώς και κλισέ σκηνές εντός του σχολείου).

Οι ερμηνείες

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στον ρόλο του φιλολόγου Νικόλα καταφέρνει να συντηρήσει μία χαμηλών τόνων αρμόζουσα ερμηνεία με υπόγεια ωστόσο δυναμική, χωρίς να καταφεύγει σε πομπώδεις ερμηνευτικές υπερβολές. Αυτή που ωστόσο εκπλήσσει με τη φυσικότητα του παιξίματός της είναι η Νικολέτα Κοτσαηλίδου στον ρόλο της Άννας της αστυνομικού που προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση. Η Έμιλυ Κολιανδρή καταφέρνει να δημιουργήσει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω της, υποδυόμενη την υποτιθέμενη μητέρα του Μάκη, ενώ στον Τάσο Γιαννόπουλο πρέπει να ομολογήσουμε πως του πάει πολύ ο “σοβαρός” και κόντρα ρόλος του τοκογλύφου.

Στη σειρά δίνουν αξιοπρεπείς ερμηνείες και οι υπόλοιποι ηθοποιοί (Φωτεινή Μπαξεβάνη, Δημήτρης Καπετανάκος, Μαρίνα Ασλάνογλου), ενώ εξαιρετική ήταν οι επιλογή των νεότερων πρωταγωνιστών. Της Γεωργίας Μεσαρίτη σαν Νάσια, αλλά και του Βασίλη Ντάρμα στον ρόλο του Μάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα