Καβάφης μέσω ραπ και animation

Καβάφης μέσω ραπ και animation

Τιμώντας την αυριανή κοινή επέτειο γέννησης και θανάτου του μεγάλου Αλεξανδρινού, το Ίδρυμα Ωνάση προσεγγίζει τέσσερα εμβληματικά ποιήματά του με πρωτοποριακό τρόπο.

Αύριο, 29 Απριλίου 2021, συμπληρώνονται 158 χρόνια από την γέννηση και 88 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καβάφη. Το Ίδρυμα Ωνάση, που από το 2012 έχει εξασφαλίσει την διαχείριση του μοναδικού Αρχείου Καβάφη , τιμά την επέτειο και τον μεγάλο Αλεξανδρινό «ζωντανεύοντας» τέσσερα εμβληματικά ποιήματά του μέσα από την σύμπραξη ενός ράπερ και ενός ανιμέιτορ.

Συγκεκριμένα, ο MC Saske, ένας από τους νεότερους εκπροσώπους του ελληνικού χιπ χοπ, απαγγέλει τους στίχους του Καβάφη κάνοντας μια βόλτα στις σκέψεις που αποτύπωσε εκείνος στο χαρτί, ενώ ο ανιμέιτορ Ανδρέας Καραουλάνης, πρωτοπόρος στην σύνθεση ήχων και εικόνας, συνοδεύει τις απαγγελίες με εικόνα και μουσική, δημιουργώντας τέσσερα βίντεο-κολλάζ που ολοκληρώνουν την εμπειρία. Τα ποιήματα που αναβαπτίζονται μέσα από την σύγχρονη μουσικοεικαστική ματιά των δυο νεαρών καλλιτεχνών είναι τα «Θυμήσου, Σώμα...», «Τα Παράθυρα», «Η Πόλις» και «Απ’ τες Εννιά —».

Συντονιστείτε αύριο στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube για να τα απολαύσετε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μουσική
SHARE:

24Media Network