Κινηματογράφος: Η ταινία "Κατηγορώ" στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Cesar

Ο σκηνοθέτης Roman Polanski κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης
Ο σκηνοθέτης Roman Polanski κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης AP

Η ταινία «J'accuse» του Ρομάν Πολάνσκι, βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων (12) για τα βραβεία César 2020, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων.

Η ταινία «J'accuse» (Κατηγορώ) του Ρομάν Πολάνσκι βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων (12) για τα βραβεία César 2020, ανακοίνωσε η Ακαδημία των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων. Ακολουθούν οι ταινίες «Les Misérables » (Οι Αθλιοι), του Λατζ Λι και «La Belle époque», του Νικολά Μπεντός, με ένδεκα υποψηφιότητες κάθε μία.

Η Ακαδημία των César «δεν είναι αρχή που καλείται να λαμβάνει θέσεις περί ηθικής», δήλωσε ο πρόεδρός της Αλέν Τερζιάν, όταν ερωτήθηκε για τον Ρομάν Πολάνσκι και τις νέες κατηγορίες για βιασμό, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. «Αν δεν κάνω λάθος, 1,5 εκατομμύριο Γάλλοι πήγαν να δουν την ταινία. Ρωτήστε τους», πρόσθεσε.

ADVERTISING

Ιστορικό θρίλερ με επίκεντρο την υπόθεση Ντρέιφους, η ταινία «Κατηγορώ» είναι υποψήφια για το βραβείο Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, μαζί με τις ταινίες «Οι Αθλιοι» και «Grace a Dieu» (Θέλημα Θεού) του Φρανσουά Οζόν και «Portrait de la jeune fille en feu» (Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται), της Σελίν Σιαμά.

Οι ηθοποιοί Ζαν Ντιζαρντέν («Κατηγορώ»), Ντανιέλ Οτέιγ («La Belle époque»), Νταμιέν Μπονάρ («Οι Αθλιοι»), Βενσάν Κασέλ και Ρεντά Κατέμπ («Hors normes»), Μελβίλ Πουπό ( Θέλημα Θεού) και Ροσντί Ζεμ («Roubaix, une lumière», Η Συγχώρεση) είναι υποψήφιοι για το βραβείο Ανδρικού Ρόλου.

Για το βραβείο καλύτερου Γυναικείου Ρόλου, υποψήφιες είναι οι Αντέλ Ενέλ και Νοεμί Μερλάν («Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται»), Αναΐς Ντεμουστιέ («Alice et le maire»), Εβα Γκριν («Proxima»), Κιάρα Μαστρογιάννι (« Chambre 212»), Ντάρια Τιγέ («La Belle époque») και Καρίν Βιάρ («Chanson douce»).

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία

24Media Network