Κορονοϊός - Αίγυπτος: Αναβάλλονται τα εγκαίνια του νέου Μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου της Γκίζας

Το Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο
AP

Η απόφαση για την αναβολή του Μουσείου οριστικοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσιμε τον πρωθυπουργό της χώρας και τον υπουργό Οικισμού.

Τις ημερομηνίες μεγάλων εθνικών έργων της Αιγύπτου αλλάζει ο κορονοϊός. Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, αποφάσισε να αναβάλλει τα εγκαίνια της νέας διοικητικής πρωτεύουσας και του Μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου, για το 2021, από το 2020 που ήταν προγραμματισμένα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβη Μπάσαμ Ράντι, αυτή η απόφαση οριστικοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μουστάφα Μαντμπούλι και τον υπουργό Οικισμού, Άσεμ Ελ Γκαζάρ.

ADVERTISING

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας δήλωσε ότι ο υπουργός Οικισμού τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η συνέχιση των εργασιών στα εργοτάξια, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ζήτησε την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων στα εργοτάξια για τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων και την παροχή των αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών, όπου χρειαστεί.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network