Λεωνίδας Κακούρης στο NEWS 24/7: “Ο Δούκας Σεβαστός θα συνεχίσει να βουρλίζεται όπως και το υπόλοιπο μελίσσι”

Λεωνίδας Κακούρης στο NEWS 24/7: “Ο Δούκας Σεβαστός θα συνεχίσει να βουρλίζεται όπως και το υπόλοιπο μελίσσι”
Ο Δούκας από τις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

Ο ηθοποιός μιλά στο NEWS 24/7 για τον ρόλο του στις "Άγριες Μέλισσες" που θα συνεχιστούν να προβάλλονται και του χρόνου. Ακόμα πως τον επηρεάζει η πανδημία, τι έχει να πει για τις καταγγελίες στο θέατρο και ποιος είναι ο ρόλος που θα θυμάται για πάντα.

Τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της ελληνικής τηλεόρασης, υποδυόμενος τον Δούκα Σεβαστό στην επιτυχημένη δραματική σειρά εποχής “Άγριες Μέλισσες” του ΑΝΤ1, έναν ήρωα που γνωρίζουν ακόμη και όσοι δεν παρακολουθούν το σίριαλ. Ο ρόλος του έχει μπει δικαίως στο πάνθεον των “κακών” της μικρής οθόνης, ενώ ο Λεωνίδας Κακούρης ανήκει, ούτως ή άλλους, στους καλύτερους ηθοποιούς της χώρας μας, έχοντας πολλά επιτεύγματα στη μακρά του πορεία.

Παράλληλα, ο Λεωνίδας Κακούρης αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές αντρικές φωνές Ελλήνων ηθοποιών. Η βραχνή, βαθιά και στιβαρή φωνή του έχει “ντύσει” πλήθος διαφημιστικών σποτ, ενώ ο ηθοποιός έχει δανείσει την αναγνωριστική χροιά του σε πολλούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις εξής μεταγλωττίσεις: Μωυσής- ΟΠρίγκιπας της Αιγύπτου, Ράνταλ Σαύρας – Μπαμπούλας Α.Ε, Ντιέγκο – Η Εποχή των Παγετώνων, Σαμψών – Η Ζούγκλα, Μάντις – Kung Fu Panda.

Λεωνίδας Κακούρης


Ο Λεωνίδας Κακούρης μίλησε στο NEWS 24/7 για την σειρά, αποκαλύπτοντας πως οι “Άγριες Μέλισσες” θα συνεχιστούν και του χρόνου, για τον Δούκα Σεβαστό, τον Νικόλα Άσιμο, την πανδημία και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου και το ελληνικό #metoo.

Ο Δούκας Σεβαστός και οι “Άγριες Μέλισσες”

Οι “Άγριες Μέλισσες” γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από την πρώτη χρονιά προβολής τους μέχρι και σήμερα, αποδεικνύοντας πως η ελληνική τηλεόραση έχει να επιδείξει καλαίσθητες δουλειές και αξιοπρεπή προγράμματα, όταν θέλει. Η σειρά άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή στην ελληνική μυθοπλασία, ενώ η τεράστια απήχηση που είχε προς το κοινό στηρίχθηκε σε πολλούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων ήταν το εύστοχο κάστινγκ και η εξαιρετική επιλογή ηθοποιών.

Ομολογουμένως, ο Δούκας Σεβαστός ανήκει στους “κακούς” χαρακτήρες του Διαφανίου, αφού πρόκειται για ένα σκληρό, αυστηρό και αδίστακτο μεγαλογαιοκτήμονα, που είναι ικανός να κάνει τα πάντα, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, ο οποίος στηρίζεται είτε στην εκδίκηση είτε στην αύξηση της περιουσίας του. Έχουμε δει τον Δούκα να σκοτώνει, να παγιδεύει και να μην λογαριάζει ούτε λεπτό τους συνανθρώπους του, καθώς ούτε και την ίδια του την οικογένεια. Ωστόσο, φέτος “φωτίστηκαν” πτυχές του Δούκα που δεν γνωρίζαμε και είδαμε μια άλλη πλευρά του, ενώ αποδείχτηκε πως ο Δούκας και η Μυρσίνη έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, που ξεπερνά τα όποια “αγκάθια”.

“Σίγουρα είδαμε να “φωτίζονται” άλλες πτυχές του. Όχι μόνο του Δούκα, αλλά και των άλλων ηρώων. Όσο ανοίγουμε τις κουρτίνες του παρελθόντος, τόσο “φωτίζεται” το παρόν. Γενικά, η προσέγγιση του ρόλο του Δούκα έγινε ομαλά από τις πρώτες σκηνές που ήδη απαιτούσαν ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση. Από ‘κει και πέρα προσπάθησα να εμβαθύνω στις ποιότητες αυτού του χαρακτήρα. Οι άνθρωποι δεν είμαστε απλώς καλοί ή κακοί, πλούσιοι ή φτωχοί, κόκκινοι ή μπλε! Υπήρξαν πολλές δύσκολες σκηνές και θα υπάρξουν, αλλά όχι κάποια που να αισθανθώ ότι ξεπέρασε τα όριά μου. Κουραστικά γυρίσματα όμως, με την έννοια του μεγάλου φόρτου σκηνών και δυσκολίας συνθηκών, ναι σίγουρα υπήρξαν”.

Ο Δούκας από τις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

“Ο Δούκας και η Μυρσίνη είναι σαν δυο δέντρα που μεγάλωσαν πλάι πλάι. Ίσως η Μυρσίνη είχε βαθύτερες ρίζες και λίπασμα. Ενώ ο Δούκας χώμα ξερό και θέληση. Στο διάβα της ζωής μπλέξαν τα κλαδιά τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να τα διαχωρίσεις χωρίς να προκαλέσεις ζημιά, σε κάποιον απ’ τους δύο. Τροφοδοτούσαν ο ένας τον άλλο και θέριευαν. Κι έφτασε η σκιά τους να σκεπάζει πολλούς ανθρώπους Οικείους και μη. Κάποιες φορές ξεχνούν… και μάχονται μεταξύ τους. Αλλά νομίζω ότι είναι “δεμένοι” για πάντα”.

Κι ενώ πολλοί θα περίμεναν πως ο ρόλος του Δούκα Σεβαστού θα ολοκληρωνόταν φέτος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Λεωνίδας Κακούρης επιβεβαίωσε τις φήμες που ακούγονται εδώ και καιρό, πως οι “Άγριες Μέλισσες” θα συνεχιστούν για τρίτη σεζόν.

“Πίστευα ότι υπήρχε μία κατάληξη για τον Δούκα, ότι θα καταλάβει τα λάθη του και θα γίνει άνθρωπος, αλλά τελικά καταλήξαμε ότι δεν θα καταλήξει, αλλά θα συνεχίσει να βουρλίζεται όπως και το υπόλοιπο μελίσσι που θα συνεχίσει να βουίζει για 3η χρονιά. Είναι σχεδόν αποφασισμένο νομίζω”.

Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1


Το κλίμα στο θέατρο μετά τις καταγγελίες

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που παρακολουθούμε στον χώρο του θεάτρου, τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες ανδρών και γυναικών για λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική βία από γνωστούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς και ανθρώπους του χώρου, ο Λεωνίδας Κακούρης δηλώνει άφωνος, ενώ διαφωνεί με όσους φοβούνται πως αυτή την περίοδο “βάλλεται” το θέατρο.

Δεν θέλω να σχολιάσω… Ήδη όλο αυτό που συμβαίνει, με έχει αφήσει άφωνο. Παρακολουθώ, όμως, και δεν ξεχνώ. Προσπαθώ να δω τη μεγάλη εικόνα. Δεν ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο. Δεν ήταν κοινό μυστικό. Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις κάτι σίγουρα και το κρύβεις. Από τις φήμες και τις διαδόσεις μέχρι το μυστικό υπάρχει πολύς δρόμος. Αν σήμερα με όλα αυτά που έχουν συμβεί είναι δύσκολο για κάποιον να βγει και να μιλήσει σκεφτείτε τι συνέβαινε παλαιότερα. Το Θέατρο δεν βάλλεται από κανένα. Ήταν πριν από μας και θα συνεχίσει μετά από μας . Περαστικοί είμαστε .Σε μια και μόνη παράσταση παίζουμε. Αυτή της ζωής μας”.

Ο Δούκας Σεβαστός στις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1


Όσο για τους ηθοποιούς που έχει αφήσει εκτεθειμένους η πανδημία, τόσο λόγω της παύσης των παραστάσεων όσο και λόγο της μηδαμινής στήριξης από την Πολιτεία όλο αυτό το διάστημα, ο Λεωνίδας Κακούρης θεωρεί πως ο κλάδος θα ορθοποδήσει με τη βοήθεια της κοινωνίας, ενώ προτιμά να μην σκέφτεται το “επόμενο βήμα”, αφού ο κορονοϊός χάλασε όλα τα σχέδια που ήταν προγραμματισμένα.

“Για να σταθούν όρθια τα θέατρα πρέπει να σηκωθεί η κοινωνία που έχει γονατίσει. Δε γίνεται αλλιώς. Μαζί θα προχωρήσουμε. Το σχέδιο, πάντως, μετά από ένα χρόνο, είναι κανένα σχέδιο, καθώς όλα τα θεατρικά σχέδια ή σταμάτησαν ή πάγωσαν. Τουλάχιστον στα γυρίσματα που επιτρέπονται μέχρι στιγμής παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα. Αρχικά ας μείνουμε ζωντανοί στη δουλειά και τα “πλάνα” που ονειρευόμαστε ας περιμένουν την ώρα τους”.

Ο Λεωνίδας Κακούρης ως Νικόλας Άσιμος

Μία από τις πολύ έντονες εικόνες που είχα από τον Λεωνίδα Κακούρη τα τελευταία χρόνια, πολύ πριν τις “Άγριες Μέλισσες” και τον ρόλο του Δούκα Σεβαστού, ήταν ως Νικόλας Άσιμος στα μουσικοθεατρικά αφιερώματα “Αγαπάω κι Αδιαφορώ”, “Είμαστε Τρομοκράτες” και “Στο φαλιμέντο του κόσμου”, τα οποία είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο ίδιος είχε “μεταμορφωθεί” στον γνωστό “Άγιο των Εξαρχείων”, ενώ είχε ερμηνεύσει επί σκηνής αρκετά από τα τραγούδια του και είχε διαβάσει ορισμένα από τα γραπτά του.


“Είναι μία δουλειά που αγάπησα πάλεψα και ταξίδεψα μαζί της. Γνώρισα σπουδαίους μουσικούς κι ανθρώπους. Στήθηκε ενάντια σε όλες στις δυσκολίες και αναβιώνει μόνη της χωρίς να κάνουμε τίποτε γι’ αυτό. Σαν να άφησε ένα απόηχο που δεν της επιτρέπει να “πεταχτεί” στη λήθη. Βουτιά στα βαθιά. Δύσκολο και συνάμα μαγικό”.

Καθώς η κουβέντα το έφερε στη μουσική, ρώτησα τον Λεωνίδα Κακούρη τι μουσική ακούει και πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του, αλλά και ποιο ρόλο ξεχωρίζει από όλη την μέχρι τώρα πορεία του, καθώς και ποιον θα ήθελε να παίξει.

“Μην ξύνετε πληγές… Πώς να περνάω τον “ελεύθερο” μου χρόνο. Περιμένω να “λευτερωθεί” η “Κρήτη”! Όσο για το είδος της μουσικής. Προσπαθώ να ακούω καλούς μουσικούς… Από όπου κι αν προέρχονται. Οι ρόλοι που έχω παίξει, ήταν όλοι τους παιδιά μου. Μετά την απομάκρυνση από τον “γονέα” ουδεμία ευθύνη φέρω. Όσο για το μέλλον δεν ονειρεύομαι ρόλους, αλλά συνθήκες. Από ρόλους πάρα πολλοί. Φρόντισαν σπουδαίοι θεατρικοί συγγραφείς γι’ αυτό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα