Make any sound, Make any sound move, Make any sound move us

Make any sound, Make any sound move, Make any sound move us

Η Ίρις Καραγιάν επιστρέφει στο θέατρο Θησείον με τη νέα της παράσταση Make any sound, Make any sound move, Make any sound move us από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Μετά το Α dance as a dance (2021) που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, η Ίρις Καραγιάν επιστρέφει στο θέατρο Θησείον με τη νέα της παράσταση Make any sound Make any sound move Make any sound move us από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Make any sound, Make any sound move, Make any sound move us

Πηγή έμπνευσης είναι η προσέγγιση και οι πρακτικές της Αμερικανίδας συνθέτριας Pauline Oliveros, ειδικότερα η πρακτική της «βαθιάς ακρόασης» (deep listening) και η συλλογή Sonic Meditations (1971) που εστιάζουν μεταξύ άλλων στην ηχητική αντίληψη, την ευαισθησία και την οξυμένη προσοχή μέσω της ενδυνάμωσης της ακρόασης. Επιλεγμένα scores από το αρχείο της Oliveros οικειοποιούνται, αναμειγνύονται και λειτουργούν ως οδηγοί αντίληψης και ενεργοποίησης.

ADVERTISING
Make any sound, Make any sound move, Make any sound move us


Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου, η Χριστίνα Καραγιάννη και η Σωτηρία Κουτσοπέτρου παρατηρούν μέσω των αισθήσεων, αφουγκράζονται το περιβάλλον, και ενεργοποιούν τη φαντασία τους, καθώς βουτάνε και αφήνονται σε μια συνθήκη συνεχούς ροής. Δοκιμάζουν πως μπορούν να αναπτύξουν μια διευρυμένη συνειδητότητα σχετικά με το πως κινούνται στο χώρο, αντηχούν και συνηχούν.

Make any sound, Make any sound move, Make any sound move us

Η Ίρις Καραγιάν επαναπροσεγγίζει τη χορογραφική της πρακτική και αποζητά την εμπειρία, την έκφραση, την ετερότητα και τη σύνδεση. Με το Make any sound Make any sound move Make any sound move us προτείνει την εμβάθυνση σε αυτό που ακούμε και βλέπουμε, αλλά και στον τρόπο που συνδεόμαστε με ό,τι βρίσκεται γύρω μας.

Ταυτότητα παράστασης

Ιδέα, χορογραφία: Ίρις Καραγιάν

Μουσική: Νίκος Βελιώτης

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Βοηθός χορογράφου: Έλενα Νοβάκοβιτς

Ερμηνεία: Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη, Σωτηρία Κουτσοπέτρου

Παραγωγή: ομάδα χορού ΖΗΤΑ

Επικοινωνία: Κατερίνα Π. Τριχιά

Φωτογραφίες: Ελισάβετ Μωράκη

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

24, 25, 26, 27 Φεβρουαρίου

Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή 10553

Ώρα: 21:00

Διάρκεια: 45’

Λόγω των ισχυόντων μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19, για να προμηθευτείτε το εισιτήριο εισόδου σας πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θέατρο
SHARE:

24Media Network