Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ποια μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού έρχονται το πρώτο τρίμηνο του 2022

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ποια μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού έρχονται το πρώτο τρίμηνο του 2022
Οι Σολίστες της Μόσχας και ο Γιούρι Μπασμέτ θα εγκαινιάσουν το Φεστιβάλ της Άνοιξης ΡΗ

Σπουδαίοι σολίστες και μονωδοί, διάσημες ορχήστρες και σύνολα χορού, καθώς και ένα καινούριο ανοιξιάτικο φεστιβάλ τεχνών προγραμματίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σπουδαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και του χορού, γνωστοί κι αγαπημένοι θεματικοί κύκλοι, καθώς και μια νέα διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός φιγουράρουν στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Στο πλαίσιο, λόγου χάρη, του δημοφιλούς κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές, η ονομαστή Ιαπωνο-Αμερικανίδα βιολονίστρια Μιντόρι θα δώσει τον Φεβρουάριο ένα ρεσιτάλ αποκλειστικά με έργα Μπετόβεν πλαισιωμένη από το ελβετικό σύνολο Festival Strings Lucerne. Τον δε Μάρτιο, η σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς μοιράζονται την σκηνή σε ένα γκαλά όπερας με μερικές από τις ωραιότερες άριες και τα δημοφιλέστερα ντουέτα από όπερες του Τζουζέπε Βέρντι και του Τζάκομο Πουτσίνι.

Επίσης τον Μάρτιο, αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους φίλους του χορού το αγαπημένο Nederlands Dans Theater, με δύο ολοκαίνουργιες χορογραφίες της Μαρίνα Μασκαρέλ και του Μάρκο Γκέκε, καθώς και μια ιδιαίτερα επιτυχημένη δημιουργία του Γίρζι Κίλιαν.

Nederlands Dans Theater ©Rahi Rezvani 2021

Συνεχίζουν κανονικά οι ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις του Μεγάρου για παιδιά, οι συναυλίες
Rising

Stars με τους εκκολαπτόμενους μουσικούς αστέρες του αύριο, αλλά και οι
Γέφυρες, υπό τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, αλλά και με μια μοναδική συναυλία της ιστορικής σενεγαλέζικης μπάντας
Orchestra

Baobab την τελευταία μέρα του Φλεβάρη. Φυσικά, επιστρέφουν και οι
δορυφορικές μεταδόσεις National Theatre Live

από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, και μάλιστα με το το νέο θεατρικό έργο του Τομ Στόπαρντ

«Λέοπολντστατ», ενώ στο πλαίσιο της αντίστοιχης σειράς μεταδόσεων The Bolshoi Live from Moscow θα παρουσιαστούν το «Jewels» σε χορογραφία Ζορζ Μπαλανσίν, αλλά και «Η λίμνη των κύκνων» με την υπογραφή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

Μια νέα πρωτοβουλία

Από τα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου, το Μέγαρο θα φιλοξενήσει μια εαρινή γιορτή των τεχνών, με την Αθήνα να γίνεται το επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ο λόγος, για το νεότευκτο Φεστιβάλ της Άνοιξης (Megaron Spring Festival), στο πλαίσιο του οποίου ορχήστρες, μουσικοί, χορογράφοι και εκπρόσωποι από ολόκληρο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας θα εμφανιστούν στις σκηνές του ιδρύματος.

Η Orchestra Baobab τον Φεβρουάριο στο Μέγαρο JonasKarlsson

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης εγκαινιάζεται στις 29/3 με τον κορυφαίο σολίστ της βιόλας και αρχιμουσικό Γιούρι Μπασμέτ και τους Σολίστ της Μόσχας σε ένα αμιγώς ρωσικό πρόγραμμα, ενώ δυο μέρες αργότερα την σκυτάλη παίρνουν οι αδελφές Κάτια

και Μαριέλ Λαμπέκ, ένα από τα κορυφαία πιανιστικά δίδυμα στον κόσμο, ερμηνεύοντας Ντεμπισί, Σούμπερτ και Στραβίνσκι.

Τον Απρίλιο το Φεστιβάλ της Άνοιξης θα συνεχίσει δυναμικά με ρεσιτάλ και συναυλίες -όπως εκείνη του Συνόλου Κρουστών του Στρασβούργου σε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη-, για να ολοκληρώσει την παρθενική του διοργάνωση με τις παραστάσεις του Martha Graham Dance Company, της ιστορικής ομάδας που δημιούργησε η ιέρεια του μοντέρνου χορού.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής για τους πρώτους μήνες του 2022.

https://www.news247.gr/download/478//280000/EINV2139553.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα