Μενδώνη: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δεν θα επεκταθεί στους χώρους του ΕΜΠ

H υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
H υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη EUROKINISSI

"Πρόθεσή μας είναι οι δύο ιστορικοί οργανισμοί να συλλειτουργήσουν δημιουργώντας έναν υπερτοπικό πολιτιστικό πόλο" δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Δύο φιλόδοξα και μεγαλόπνοα έργα, η αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και η επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε μάλιστα τον συντονισμό για τα δυο αυτά θέματα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Καμία στιγμή δεν ειπώθηκε ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πρόκειται να επεκταθεί στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πρόθεσή μας είναι οι δύο ιστορικοί οργανισμοί να συλλειτουργήσουν δημιουργώντας έναν υπερτοπικό πολιτιστικό πόλο. Υπ' αυτήν την έννοια, ενοποιούνται».

Όσον αφορά στο Τατόι, η υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ξεκινούν αμέσως τις διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των κατατεθειμένων προ τριετίας μελετών, τις οποίες είχε εκπονήσει ο Σύλλογος των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τατόι: Από την εγκατάλειψη στην "αναγέννηση": Αυτοψία στο πρώην βασιλικό κτήμα

Υπόγεια επέκταση του Μουσείου, σύνδεση με το Ακροπόλ και "συνομιλία" με το Πολυτεχνείο

SHARE:

24Media Network