Eurovision 2021: Η Ιταλία νικήτρια στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού – Όλες οι εμφανίσεις

Eurovision 2021: Η Ιταλία νικήτρια στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού – Όλες οι εμφανίσεις
Νικήτρια της φετινής Eurovision η Ιταλία EBU / THOMAS HANSES

Με την Ιταλία να βγαίνει νικήτρια και τις Ελλάδα και Κύπρο να πραγματοποιούν εντυπωσιακές εμφανίσεις και να καταλαμβάνουν την αξιοπρεπέστατη 10η και 16η θέση αντιστοίχως, ολοκληρώθηκε ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ. Δείτε όλες τις εμφανίσεις.

Μετά απο ένα χρόνο απουσίας λόγω κορονοϊού, ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision έλαβε χώρα κανονικά και με κοινό. Τρεισήμισι χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν δια ζώσης και με αυστηρά μέτρα προστασίας στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ τις 26 χώρες να διαγωνίζονται για το καλύτερο τραγούδι.

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Ιταλία με τους εντυπωσιακούς Maneskin. Δεύτερη αναδείχθηκε η Γαλλία και η Ελβετία τρίτη. Να σημειωθεί πάντως ότι η μάχη για τη νίκη αποδείχτηκε ιδιαίτερα σκληρή καθώς οι τρεις αυτές χώρες κονταροχτυπήθηκαν για ώρα στην κορυφή. Αρχικά, το ντέρμπι ήταν μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας, που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ψηφοφορία των επιτροπών.

Ωστόσο, η Ιταλία και οι εκρηκτικοί Maneskin φαίνεται πως είχαν μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. Από την τηλεοπτική ψηφοφορία, λοιπόν, απέσπασαν 300 και πλέον βαθμούς, συγκεντρώνοντας συνολικά 524 για να πετύχουν μεγάλη ανατροπή και εν τέλει να πάρουν τη νίκη σε μία διαδικασία όπου “έσπασαν” καρδιές.

Οι Måneskin έγιναν ευρέως γνωστοί όταν τερμάτισαν δεύτεροι σε τηλεοπτικό talent show της ιταλικής τηλεόρασης. Οι επόμενες δισκογραφικές δουλειές τους έγιναν εμπορικές επιτυχίες, ενώ με τα κομμάτια τους σκαρφάλωσαν στην κορυφή των ευρωπαϊκών charts.

Δείτε πώς το NEWS 24/7 κάλυψε λεπτό προς λεπτό τον διαγωνισμό

Πρώτη εμφανίστηκε η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού να τραγουδά το El Diablo βάζοντας “φωτιά” στη σκηνή. Παρ’ όλα αυτά, οι 94 βαθμοί που συγκέντρωσε δεν θα μπορούσαν να της δώσουν κάτι καλύτερο από την 16η θέση.

Δέκατη στη σειρά εμφανίστηκε η Στεφανία Λυμπερακάκη με το Last Dance κι εντυπωσίασε, όπως και στις πρόβες, το κοινό. Δέκατη ήταν και η θέση στην οποία τερμάτισε η Ελλάδα με 170 βαθμούς.

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση των 26 χωρών. Ενώ οι παρουσιαστές τραγουδούσαν, απο την σκηνή περνούσαν για λίγα δευτερόλεπτα οι διαγωνιζόμενοι.

Δείτε όλες τις εμφανίσεις παρακάτω:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα