Eurovision 2022: Για 836.000 ευρώ πουλήθηκε το τρόπαιο – Στον ουκρανικό στρατό τα έσοδα

Eurovision 2022: Για 836.000 ευρώ πουλήθηκε το τρόπαιο – Στον ουκρανικό στρατό τα έσοδα
Eurovision 2022 - Kalush Orchestra EBU / CORINNE CUMMING

Λίγες ημέρες μετά τη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision 2022, το τρόπαιο δημοπρατήθηκε από τους Kalush Orchestra. Τα χρήματα θα διατεθούν για τον ανεφοδιασμό του στρατού.

Η Ουκρανία αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra ερμήνευσε το “Stefania”, ένα τραγούδι αφιερωμένο στις μητέρες των μελών του συγκροτήματος, αλλά και στις μητέρες όλου του κόσμου. Το συγκρότημα αποθεώθηκε από το κοινό που έστειλε με τον δικό του τρόπο ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα.

Οι Ουκρανοί έσπασαν ρεκόρ στις ψήφους του κοινού, συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση και με διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο με τον Βρετανό Σαμ Ράιντερ, ο οποίος συγκέντρωσε 466 βαθμούς.

Eurovision 2022: Η τελική κατάταξη των 25 χωρών

Eurovision 2022: Η εμφάνιση της Ουκρανίας στον Τελικό

Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra έβγαλαν το τρόπαιο σε δημοπρασία

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Διαγωνισμού, το τρόπαιο του νικητή δημοπρατήθηκε. Οι νικητές του διαγωνισμού της Eurovision 2022 αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία το τρόπαιο που κατέκτησαν στο Τορίνο, με στόχο να διαθέσουν τα έσοδα στην αμυντική οργάνωση της εμπόλεμης Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι το γκρουπ έλαβε ειδική άδεια προκειμένου να φύγει από την Ουκρανία με προορισμό την Ιταλία.

Λίγο μετά τη νίκη τους, οι Kalush Orchestra ανακοίνωσαν πως θα δωρίσουν τα χρήματα από τη δημοπράτηση του τροπαίου στη μη κυβερνητική οργάνωση Serhiy Prytula Charity Foundation, η οποία στηρίζει τον Ουκρανικό στρατό.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της οργάνωσης στο Youtube. Το τρόπαιο αγοράστηκε από άγνωστο πλειοδότη για 836.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα