Eurovision 2022: Πολύχρωμη τελετή έναρξης με Πινόκιο – drone, λέιζερ και εντυπωσιακούς καταρράκτες!

Eurovision 2022: Πολύχρωμη τελετή έναρξης με Πινόκιο – drone, λέιζερ και εντυπωσιακούς καταρράκτες!
eurovision tv

Με σύνθημα "The Sound of Beauty" ξεκίνησε ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, που έφερε στο Τορίνο της Ιταλίας όλες τις χώρες της φετινής μουσικής διοργάνωσης

Η μουσική ενώνει τους λαούς και γκρεμίζει τα σύνορα! Με μία φαντασμαγορική τελετή σήκωσε αυλαία ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, που έφερε στο Τορίνο της Ιταλίας όλες τις χώρες της φετινής μουσικής διοργάνωσης. Το “Zitti e buoni” των Måneskin έδωσε την πρωτιά στην Ιταλία το 2021 και φέτος ο διαγωνισμός, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των καλλιτεχνών στο Τιρκουάζ Χαλί, προχώρησε στο κυρίως θέμα… Στα τραγούδια!

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι (Laura Pausini), ο τραγουδιστής Μίκα (Mika) και ο παρουσιαστής Αλεσάντρο Κάτελαν (Alessandro Cattelan) είναι οι οικοδεσπότες της βραδιάς υπό τον ευρύτερο τίτλο “ The Sound of Beauty”. Φέτος η Eurovision έχει θέμα τον “Ήχο της Μουσικής”, ενώ κομβικό ρόλο στην έναρξη της τελετής έπαιξε και ένα drone…. Η νέα τεχνολογία δεν θα μπορούσε να λείπει από τον φετινό διαγωνισμό, ο οποίος για πρώτη χρονιά έχει τόσο έντονη παρουσία στο TikTok.

Ο Leo, μία ιπτάμενη μηχανή που παραπέμπει στο όνομα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, δημιουργήθηκε από τα χέρια του Τζεπέτο, του πατέρα του Πινόκιο. Ο Leo άνοιξε τη βραδιά, πέταξε μέσα στην αρένα και εκτέλεσε χρέη ξεναγού στις συμμετέχουσες χώρες. Η φουτουριστική αρένα Pala Olimpico που φιλοξενεί την Eurovision χτίστηκε αρχικά με κόστος 87 εκατομμυρίων ευρώ, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, και φιλοξένησε εκδηλώσεις χόκεϊ επί πάγου.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ιταλία φιλοξενεί τον διαγωνισμό (από το 1965 στη Νάπολη και το 1991 στη Ρώμη). Εκτός από τους διαγωνιζόμενους στη σκηνή ανέβηκαν και οι Diodato, Dardust, Benny Benassi και Sophie & The Giants).

Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, μεταφέρει τον παλμό της μουσικής διοργάνωσης, που μας χαρίζει μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις. Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, για ακόμη μια χρονιά, πιστοί στο ραντεβού τους, έχουν τα ηνία του σχολιασμού της μετάδοσης της Eurovision 2022, που παρακολουθούμε απευθείας από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Την Τρίτη το βράδυ (10/05) διαγωνίζονται τα πρώτα 17 τραγούδια στη φετινή Eurovision. Δέκα από αυτά προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου 14 Μαΐου 2022.

Στον Α΄ Ημιτελικό, εμφανίζεται η Ελλάδα στη 15η θέση, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together», μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντανεύει» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον πρώτο ημιτελικό: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Όσο για το ποιος θα ανακοινώσει φέτος το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της 66ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Pala Olympico του Τορίνο της Ιταλίας, αυτή δεν είναι άλλη από την περσινή εκπρόσωπο της χώρας μας, Στεφανία Λυμπερακάκη.

Ποιες χώρες ψηφίζουν στον κάθε ημιτελικό

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία.

Στον Β’ ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version