Eurovision 2023: Αυτός είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου

Eurovision 2023: Αυτός είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου
Στιγμιότυπο από τη Eurovision EBU / THOMAS HANSES

Η Κύπρος επέλεξε τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision 2023. Αναλυτικά, όλες οι λεπτομέρειες της συμμετοχής.

Η Κύπρος ανακοίνωσε τον εκπρόσωπό της για τον Διαγωνισμό της Eurovision του 2023. Το ΡΙΚ, με επίσημη ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι ο Κυπριακής καταγωγής Andrew Lambrou θα εκπροσωπήσει το νησί της Αφροδίτης στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Λίβερπουλ.

Ο Andrew Lambrou EUROVISION.TV

O Andrew θα έχει μαζί του στο Λίβερπουλ μία πολύ έμπειρη ομάδα από το ΡΙΚ. Αρχηγός της Κυπριακής αποστολής θα είναι και φέτος η Εύη Παπαμιχαήλ, με βοηθό αποστολής την Αλεξία Μουταφίδου, ενώ για ακόμη μία χρονιά Head of Press θα είναι ο Ανδρέας Αναστασίου.

Όσον αφορά το τραγούδι που θα ερμηνεύσει τη σκηνή του Λίβερπουλ, η ομάδα του αλλά και ο ίδιος βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός τραγουδιών αξιολογήθηκε με τον Andrew να ηχογραφεί αυτά τα οποία συμπεριελήφθησαν στην τελική λίστα.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, σύντομα αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το τραγούδι, όσο και για την καλλιτεχνική διεύθυνση επί σκηνής.

Λίγα λόγια για τον Andrew Lambrou

Ο 24χρονος καλλιτέχνης, γεννημένος στην Αυστραλία από Κύπριους γονείς, είναι έτοιμος να γίνει ο 39ος εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό. Τραγουδιστής, αλλά και συνθέτης, διαμένει μόνιμα και εργάζεται στο Σύδνεϋ.

Το πάθος του για τη μουσική ξεκίνησε στα πέντε του, όπου παρακολούθησε το μουσικό σχολείο AMS, όπου έμαθε να παίζει πιάνο. Αν και μάθαινε να διαβάζει οπτικά, ανακάλυψε ότι η δύναμή του ήταν η ικανότητα να ακούει ένα μουσικό κομμάτι και να το μαθαίνει μόνος μου.

Στα πέντε του χρόνια κατέκτησε την πρώτη θέση τραγουδώντας το «doh a deer». Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι το τραγούδι ήταν το πεπρωμένο του. Οι ίδιοι οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ακολουθήσει μαθήματα μουσικής και τραγουδιού. Παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή τραγουδιού «LaVoce» έχοντας σαν καθηγητή φωνητικής τον Marc Villagra. Μέσα από τις παραστάσεις της σχολής κατάλαβε ότι αυτό ήταν που θέλει να κάνει σε ολόκληρη τη ζωή του.

Στα 17 του χρόνια τράβηξε την προσοχή της Sony ATV. Η συμφωνία αυτή άνοιξε πολλές πόρτες στον Andrew, αφού του επέτρεψε να συνεργαστεί με άλλους μουσικούς και να ανακαλύψει τον δικό του ήχο. Πέρασε επίσης 3 μήνες στο LA γράφοντας συνεχώς, ενώ εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να δοκιμάσει τις εμπνεύσεις του πάνω στη μουσική. Τέλος, υπέγραψε με την City Pop Records, νιώθοντας ενθουσιασμένος για την ομάδα γύρω του, ενώ είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει τη μουσική του στον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα