Eurovision 2023: Έναρξη του Τελικού με τους εκρηκτικούς Kalush Orchestra και την Κέιτ Μίντλετον στο πιάνο

Eurovision 2023: Έναρξη του Τελικού με τους εκρηκτικούς Kalush Orchestra και την Κέιτ Μίντλετον στο πιάνο
Οι Kalush Orchestra στις πρόβες για την εμφάνισή τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision στο Liverpool, England, Friday, May 12, 2023. () AP Photo/Martin Meissner

Ο Μεγάλος Τελικός, ξεκινάει με ένα εντυπωσιακό opening act από τους περσινούς νικητές, Kalush Orchestra.

Εντυπωσιακή η έναρξη του μεγάλου τελικού του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που φιλοξενείται φέτος στο Λίβερπουλ. Μια τελετή με πολλά οπτικά εφέ, πιο πολλά από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει σαν μότο τη φράση “United by Music” και φιλοξενείται στο Ηνωμένο Βασίλειο αν και την περσινή νίκη είχε πάρει η Ουκρανία, η οποία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης φυσικά δεν μπόρεσε σε διοργανώσει τον διαγωνισμό. Το Ηνωμένο Βασίλειο τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Σαμ Ράιντερ και το “Space Man”.

Ο μεγάλος τελικός – με τις 26 χώρες να διεκδικούν την πρωτιά – ξεκίνησε με ένα βίντεο στο οποίο οι περσινοί νικητές Kalush Orchestra τραγουδούν το “Stefania” στο σταθμό του μετρό στο Κίεβο, πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, ένα σημείο που λειτουργεί και σαν καταφύγιο.

Στη συνέχεια κατά την διάρκεια της Παρέλασης των χωρών, εμφανίστηκαν μερικές από τις καλύτερες ουκρανικές συμμετοχές. Αρχικά οι Go_A, μετά η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2016, Jamala, η Tina Karol και την παρέλαση έκλεισε φυσικά η Verka Serduchka!

Η έναρξη με τους Kalush Orchestra και το Stefania

Εκτός από τους πασίγνωστους πλέον Ουκρανούς Kalush Orchestra είδαμε τον Σαμ Ράιντερ και το “Space Man” από το Λονδίνο, τον Άντριου Λόυντ Βέμπερ που συμμετείχε στον διαγωνισμό στη Μόσχα του 2005, το Black Ballet από το Λονδίνο, τη ράπερ Banks αλλά και τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, την Κέιτ Μίντλετον να παίζει πιάνο.

Οι 10 χώρες που πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό

Οι 10 χώρες που πέρασαν από τον Β’ Ημιτελικό

Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών του Τελικού της Eurovision 2023

  1. Αυστρία
  2. Πορτογαλία
  3. Ελβετία
  4. Πολωνία
  5. Σερβία
  6. Γαλλία
  7. Κύπρος
  8. Ισπανία
  9. Σουηδία
  10. Αλβανία
  11. Ιταλία
  12. Εσθονία
  13. Φινλανδία
  14. Τσεχία
  15. Αυστραλία
  16. Βέλγιο
  17. Αρμενία
  18. Μολδαβία
  19. Ουκρανία
  20. Νορβηγία
  21. Γερμανία
  22. Λιθουανία
  23. Ισραήλ
  24. Σλοβενία
  25. Κροατία
  26. Ηνωμένο Βασίλειο

Στον τελικό θα διαγωνιστούν 26 χώρες με τις 20 χώρες να παίρνουν το εισιτήριο από τους δύο Ημιτελικούς (10 χώρες από κάθε βραδιά), ενώ η περσινή νικήτρια Ουκρανία και οι “Big Five” χώρες, οι οποίες είναι οι Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, να περνούν απευθείας στην τελική φάση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα