Eurovision 2023: Πάρτι στο στάδιο με τη Φινλανδία και το “Cha Cha Cha” – Η “πράσινη” απειλή για τη Loreen

Eurovision 2023: Πάρτι στο στάδιο με τη Φινλανδία και το “Cha Cha Cha” – Η “πράσινη” απειλή για τη Loreen
Ο Kaarija εκπροσωπεί την Φινλανδία στον διαγωνισμό της Eurovision στο Liverpool AP Photo/Martin Meissner

Αεικίνητος με το φλούο πράσινο μπολερό του, τραγουδάει για την... πίνα κολάδα και χορεύει "Cha Cha Cha" στον Τελικό της Eurovision 2023.

Εντυπωσίασε για δεύτερη φορά μετά τον Ημιτελικό της Τρίτης, η Φινλανδία με την… τρελή εμφάνισή της και το κομμάτι “Cha Cha Cha”, στον Τελικό της Eurovision 2023.

Χαρακτηριστική η χορογραφία των τεσσάρων χορευτών, η οποία θυμίζει “ανθρώπινη κάμπια“. Ο τραγουδιστής της Φινλανδίας Käärijä αποσπά όλο το χειροκρότημα στο τέλος της εμφάνισης και φιγουράρει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη.

Το μήνυμα του Cha Cha Cha

O Käärijä είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Η θεματολογία των τραγουδιών του εστιάζει στον αθλητικό τζόγο, απ’ όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, αφού Käärijä σημαίνει “αυτός που μαζεύει όλα τα κέρδη”.

Το είδος της μουσικής του συνδυάζει στοιχεία από ραπ, μέταλ και ηλεκτρονική μουσική. Το τραγούδι “Cha Cha Cha” είναι αυτοβιογραφικό και αναφέρεται σε ένα φαινόμενο στη Φινλανδία κατά το οποίο πολλοί άντρες δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να χορέψουν, για να μην φανεί η “θηλυκή” πλευρά τους, όπως λέει ο τραγουδιστής. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται “χοροφοβία”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγουν στο αλκοόλ, προκειμένου να καταφέρουν να διασκεδάσουν.

Φινλανδία / Käärijä - Cha Cha Cha Sarah Louise Bennett / ebu

Ο καλλιτέχνης βρίσκεται μέσα σε ένα ρινγκ, παλεύοντας με τις “φωνές” του κόσμου, αλλά και με τον εαυτό του. Στο τέλος της μάχης η “θηλυκή” πλευρά του κερδίζει. Σημειώνεται ότι η Φινλανδία, από άποψη προγνωστικών, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στη 2η θέση των στοιχημάτων πίσω από τη Σουηδία.

“Θέλω η Eurovision 2024 να γίνει στο Τάμπερε” δηλώνει ο Käärijä και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Eurovision 2023: Η εμφάνιση της Φινλανδίας στον Τελικό

Ποιος είναι ο Käärijä

Το πραγματικό όνομα του Käärijä είναι Jere Pöyhönen και γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1993 στο Ελσίνκι. Μεγάλωσε στη συνοικία Ruskeasanta της Vantaa, στην ευρύτερη περιοχή του Ελσίνκι και ανακάλυψε το πάθος του για τη μουσική ενώ μάθαινε να παίζει ντραμς. Άρχισε να ασχολείται εντατικά το 2014 και να φτιάχνει δικά του τραγούδια.

Jere Poyhonen, AKA Kaarija, από τη Φινλανδία στον Α' Ημιτελικό της Eurovision Martin Meissner/AP Photo


Δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί καλλιτεχνικά από τους Rammstein ενώ μόλις το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ, με τίτλο “Fantastista”, που έφτασε μέχρι και το #21 στα φινλανδικά charts.

Ο Käärijä ασφαλώς θα μείνει στην ιστορία του διαγωνισμού για το πράσινο μπολερό του, αλλά και για τη λεγόμενη κίνηση της “ανθρώπινης κάμπιας“, όπως την ονομάζει η φινλανδική αποστολή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα