Eurovision 2024: Γιατί η Αρμενία μπορεί να “κλέψει” βαθμούς απ’ την Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
Eurovision 2024 - Αρμενία
Eurovision 2024 - Αρμενία Sarah Louise Bennett EBU

Τα κομμάτια της Αρμενίας και της Ελλάδας είναι τα μόνα έθνικ στον Β’ Ημιτελικό. Μπορούν να προκριθούν και τα δύο στον Τελικό της Eurovision;

H Αρμενία ανέβηκε στη σκηνή του Β’ ημιτελικού της Eurovision 2024, το βράδυ της Πέμπτης (9/5), και ξεσήκωσε για τα καλά το στάδιο.

Φέτος, η χώρα του Καυκάσου εκπροσωπείται από τους Ladaniva με το τραγούδι “Jako”, ένα έθνικ κομμάτι ερμηνευμένο εξ ολοκλήρου στα αρμένικα.

Η σκηνική παρουσία της χώρας έχει πολλή αυθάδεια και ενέργεια και αυτό το ευδιάθετο και ανεβαστικό πνεύμα μεταφέρεται στην αρένα, η οποία χειροκροτούσε ρυθμικά επί 3 λεπτά.

Οι συμμετοχές της Αρμενίας και της Ελλάδας είναι οι μοναδικές δύο με έθνικ κομμάτια σε αυτό τον Ημιτελικό.

Θα καταφέρουν να βρεθούν και οι δύο χώρες στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου ή θα “φάει” βαθμολογικά η μία την άλλη;

Eurovison 2024: Δείτε την εμφάνιση της Αρμενίας

Ποιοι είναι οι Ladaniva

Οι Ladaniva είναι γαλλικό-αρμενικό μουσικό δίδυμο της έθνικ μουσικής που προέρχεται από τη Λιλ. Το δίδυμο, που ξεκίνησε το 2019, αποτελείται από την Αρμένια τραγουδίστρια Jaklin Baghdasaryan και τον Γάλλο πολυοργανίστα Louis Thomas.

Το ρεπερτόριο των Ladaniva εμπνέεται από παραδοσιακά τραγούδια από την Αρμενία, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια και από μουσική της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Η Baghdasaryan, γεννημένη το 1997 στο Yeghegnadzor της Αρμενίας, μεγάλωσε στο Μινσκ της Λευκορωσίας, προτού μεταναστεύσει στη Γαλλία με τη μητέρα της το 2014. Τραγουδάει από την πρώιμη παιδική της ηλικία και έχει κάνει μουσικές σπουυδές.

Ο Thomas, γεννημένος το 1987 στη Λιλ και καταξιωμένος μουσικός της τζαζ από οικογένεια μουσικών, παρακολούθησε επίσης το ωδείο.

Ένα βράδυ του 2018, συναντήθηκαν τυχαία κατά τη διάρκεια ενός jam session σε ένα μουσικό μπαρ στο Vieux-Lille. Από τότε είναι μαζί, και ως συγκρότημα και ως σύντροφοι. Το 2023, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα