Eurovision 2024: Η Ελβετία έσπασε τον “Κώδικα” – Ο μεγάλος αντίπαλος της Μαρίνας Σάττι

Διαβάζεται σε 2'
Nemo - Ελβετία
Nemo - Ελβετία Sarah Louise Bennett - EBU

Το Nemo από την Ελβετία με το “The Code” έρχεται με φόρα για τη νίκη. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του μεγάλου φαβορί του Β’ ημιτελικού.

Το Nemo από την Ελβετία είναι ένα από τα πιο ισχυρά φαβορί της Eurovision 2024 με το τραγούδι “The Code”, ένα κομμάτι που μιλά για για την προσωπική αναζήτηση μέχρι να βρεις το ποιος/ποια/ποιο είσαι.

H επιλογή του εκπροσώπου της χώρας έγινε από ελβετική επιτροπή η οποία άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους.

«Το “The Code” αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary» ανέφερε το Nemo.

Το “The Code” περιγράφεται όχι απλώς ως ένα τραγούδι, αλλά ως ένας ασφαλής χώρος μέσα από στον οποίο, κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει την αλήθεια του. Η αλήθεια του Nemo βρίσκεται ανάμεσα στα 0 και 1 του δυαδικού συστήματος:

«Κάπου ανάμεσα στα 0 και τα 1, εκεί βρήκα το βασίλειό μου» αναφέρεται στους στίχους.

Eurovision 2024: Δείτε την εμφάνιση της Ελβετίας

Nemo - Ελβετία
Nemo - Ελβετία Sarah Louise Bennett - EBU

Η προσωπική ιστορία του Nemo γίνεται έτσι μια παγκόσμια αφήγηση, μια έκκληση προς όλους να σπάσουν τον δικό τους κώδικα και να εισέλθουν στο βασίλειο της αυθεντικότητας. Και το Nemo δηλώνει χαρούμενο που μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σκηνή του Μάλμε για να παρουσιάσει το τραγούδι και τον κώδικα που περιέχει:

“Είναι απίστευτη τιμή να εκπροσωπώ την Ελβετία στον διαγωνισμό της Eurovision. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γενεών. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα ως gender-queer άτομο να υπερασπιστώ ολόκληρη την LGBTQIA+ κοινότητα”.

To τραγούδι της Ελβετίας θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, με το Nemo να έχει όλο το “πακέτο” για τη νίκη.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision θα έχουμε δύο non-binary καλλιτέχνες, το Nemo της Ελβετίας και το Bambie Thug από την Ιρλανδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα