Γιάννης Βογιατζής: “Ένας ουρανός μ’ αστέρια” και 10 τραγούδια που θυμίζουν άλλες εποχές

Γιάννης Βογιατζής: “Ένας ουρανός μ’ αστέρια” και 10 τραγούδια που θυμίζουν άλλες εποχές
Γιάννης Βογιατζής YouTube

Ο γνωστός τραγουδιστής  Γιάννης Βογιατζής έχει ερμηνεύσει μερικά από τα πιο νοσταλγικά τραγούδια που θα μείνουν αξέχαστα.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Αγαπητός σε συναδέλφους, ταυτισμένος στη συνείδηση του κοινού με τη νοσταλγική εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής ήταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους ερμηνευτές ενός “έρωτα” κινηματογραφικών διαστάσεων που σπανίζει στη σύγχρονη εποχή.

Ο τραγουδιστής, όπως έγινε γνωστό, είχε κάνει πρόσφατα επέμβαση στην ουρολογική κλινική του “Λαϊκού” Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση νεφρολογικού προβλήματος. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες πήγε ως έκτακτο περιστατικό με αποφρακτικό ειλεό στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο.

Οι γιατροί αντιμετώπισαν την επιπλοκή με επιτυχία, όμως και πάλι εκδήλωσε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και λίγες ώρες μετά έκανε καρδιακή ανακοπή. Ως αιτία θανάτου του καταγράφεται η «πολυοργανική ανεπάρκεια».

10 αξέχαστα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Γιάννης Βογιατζής

Γιάννης Βογιατζής YouTube

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934. Υπήρξε ένα από τα πιο λαμπερά “αστέρια” της δεκαετίας του 1960, υποστηρικτής του Παναθηναϊκού και έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας. Ήταν πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή. Αν και ο ίδιος είχε αναφέρει ότι βρέθηκε στον χώρο του θεάματος σχεδόν από… τύχη, η τύχη τελικά “χάρισε” στο ελληνικό κοινό μια από τις λαμπρότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού.

Δεν ξεχνάμε ότι ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο συνθέσεις των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Μουζάκη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση και άλλων, ενώ αξέχαστα θα μείνουν και τα ντουέτα του με τη σπουδαία Τζένη Βάνου. Σημαντική και η ερμηνεία του στην “Ομορφη Πόλη” του Μίκη Θεοδωράκη, στην ιστορική παράσταση του θεάτρου “Παρκ”.

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1963 με το τραγούδι “Πέταξε ένα πουλί” (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι “Αδέρφια μου αλήτες πουλιά” (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Εμείς θυμηθήκαμε 10+1 τραγούδια που έχει απογειώσει με τη φωνή του ο γνωστός ερμηνευτής.

Σ’ αγαπώ σ’ όλες τις γλώσσες

Η πρώτη μας νύχτα

Ένας ουρανός μ’ αστέρια

Σου το΄πα μια και δυό και τρεις

Άσε τα χέρια σου στα δυο μου χέρια

Νύχτα Καλοκαιριού

Το Αμαξάκι [με Τζένη Βάνου]

Πιο πάνω από τα σύννεφα

Άνθρωποι άνθρωποι

Θέλω κοντά σου να μείνω [με Τζένη Βάνου]

Διπλός γλυκός καημός

Ποιος ήταν ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

Γιάννης Βογιατζής intime news

Ο Γιάννης Βογιατζής δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι “Πέταξε ένα πουλί” (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι “Αδέρφια μου αλήτες πουλιά” (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου. Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά. Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα