Hind’s Hall: Λογοκρίνει το YouTube το νέο τραγούδι του Macklemore;

Διαβάζεται σε 3'
Hind’s Hall: Λογοκρίνει το YouTube το νέο τραγούδι του Macklemore;

Εκατοντάδες χρήστες του Youtube καταγγέλλουν πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το νέο τραγούδι του Macklemore, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παλαιστίνη, “Hind’s Hall”. Δείτε γιατί.

Το νέο τραγούδι του Αμερικανού ράπερ Macklemore, “Hind’s Hall”, έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, με εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο να το αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες το Youtube και το TikTok κατηγορούνται ότι ‘σαμποτάρουν’ το τραγούδι, ενεργοποιώντας περιορισμούς στις πλατφόρμες τους

Συγκεκριμένα, στο YouTube οι χρήστες κάτω των 18 ετών ή όσοι δεν είναι συνδεδεμένοι στον λογαριασμό τους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το βίντεο. Όταν οι χρήστες επιλέγουν να το δουν, τους εμφανίζεται το εξής μήνυμα:

Άλλοι χρήστες κατήγγειλαν πως όταν επιχείρησαν να δουν το βίντεο, το YouTube τους προειδοποίησε με pop up μήνυμα “Προσοχή, το ακόλουθο βίντεο μπορεί να περιέχει εικόνες και σκηνές βίας”.

Σημειώνεται ότι όταν το YouTube ενεργοποιεί τον ηλικιακό περιορισμό, δεν προτείνεται από τον αλγόριθμο με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πολύ λιγότερα views απ’ ότι σε άλλες πλατφόρμες.

Αντίστοιχα και στο TikTok, δεκάδες χρήστες κατήγγειλαν πως το βίντεο του Macklemore εμφανίζεται ως “ευαίσθητο περιεχόμενο”, γεγονός που επίσης επηρεάζει τη δημοτικότητά του.

Το AlJazeera με ανάρτησή του στο Instagram τόνισε πως το YouTube επιλέγει που θα εφαρμόσει τους “Όρους Υπηρεσίας” του.

“Μήπως χρησιμοποιεί τους όρους στο συγκεκριμένο βίντεο για να το λογοκρίνει, επειδή είναι φιλοπαλαιστινιακό;” αναρωτιέται χαρακτηριστικά, και θυμίζει πως παρόμοιοι περιορισμοί δεν εφαρμόστηκαν στο τραγούδι “Harbu Darbu”, το οποίο ερμήνευσαν δύο Ισραηλινοί καλλιτέχνες και υπερασπιζόταν την καταστροφή της Γάζας.

Να αναφερθεί ότι το “Hind’s Hall” του Macklemore έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 29,9 εκατομμύρια προβολές στο Χ (πρώην Twitter) και 127 εκατομμύρια προβολές στο Instagram (& περίπου 2,5 εκατ. likes).

Το Hind’s Hall πήρε το όνομά του από το κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Hamilton Hall, το οποίο μετονόμασαν οι διαδηλωτές φοιτητές ως φόρο τιμής στην Hind Rajab, ένα εξάχρονο κοριτσάκι από την Παλαιστίνη, που πέρασε ώρες στο τηλέφωνο καλώντας σε βοήθεια, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν την οικογένειά της στη Γάζα. Στο τέλος σκότωσαν και την ίδια, καθώς και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που προσπάθησαν να τη σώσουν.

Όλα τα έσοδα από το κομμάτι θα διατεθούν στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Δείτε όλους τους στίχους του “Hind’s Hall” εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα