Λευκή Συμφωνία: Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ “Σαν τον ήλιο” στην Αθήνα

Λευκή Συμφωνία: Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ “Σαν τον ήλιο” στην Αθήνα
Λευκή Συμφωνία Jane Fotou

Η "Λευκή Συμφωνία" επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια σε αθηναϊκή σκηνή για την ζωντανή παρουσίαση του νέου δίσκου της "Σαν τον ήλιο", σε ένα live επανασύνδεσης με το κοινό της.

Στα τέλη του 2017, τα ιδρυτικά μέλη της “Λευκής Συμφωνίας” επανενώθηκαν και έκαναν ένα δυναμικό come back, πραγματοποιώντας μια εκρηκτική και συνάμα συγκινητική συναυλία.

Φίλοι από τα παλιά, φαν που ήλπιζαν κάποτε να τους ξαναδούν ζωντανά, νέοι ακροατές που δεν τους είχαν προλάβει τότε και τους έμαθαν μέσα από τον “μύθο” τους “συσπειρώθηκαν”, και κάπως έτσι οι συναυλίες συνεχίστηκαν ανά την Ελλάδα και η μπάντα ξεκίνησε να κυκλοφορεί νέο υλικό.

Η “Λευκή Συμφωνία” επέστρεψε αναγεννημένη και ανανεωμένη. Καθώς η επάνοδός της αντιμετωπίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλή αγάπη, η μπάντα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και κυκλοφόρησε τον πέμπτο δίσκος της με τίτλο “Σαν τον ήλιο”, υπό περίεργες συνθήκες μέσα στο lockdown της άνοιξης του 2020.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε στο NEWS 24/7 ο Θοδωρής Δημητρίου, frontman της “Λευκής Συμφωνίας” από το 1984 έως και σήμερα, είχε πει:

“Για μένα είναι ένας δίσκος, ο οποίος με ανατριχιάζει σε αρκετά σημεία ακόμα και τώρα. Θα είναι μια κιθάρα, ένα ρεφραίν, θα είναι κάτι. Όλοι μας οι δίσκοι ήταν πολύ καλοί ηχητικά, αλλά τεχνικά θεωρώ ότι είναι ένας πολύ άρτιος δίσκος. Νομίζω ότι έχουμε βάλει όλα μας τα καλύτερα στοιχεία. Ξεχωρίζω το “Χρόνια σιωπηλά”, το ομώνυμο “Σαν τον ήλιο” και το “Μέχρι τον θάνατο”. Είναι ένας δίσκος που δεν έχει μέτρια κομμάτια. Έχει 10 κομμάτια ενός πολύ καλού επιπέδου”.

Λόγω της κατάστασης, η “Λευκή Συμφωνία” δεν είχε καταφέρει να παρουσιάσει ζωντανά το νέο άλμπουμ της, ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει. Το Σάββατο 7 Μαΐου ανεβαίνει στην σκηνή του νέου συναυλιακού χώρου Piraeus Club Academy/LouLou Is Present στην Αθήνα, πραγματοποιώντας μια γιορτή για το “Σαν τον ήλιο”.

Η αφίσα του live


Σημειώνεται πως ο δίσκος πήρε το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, το οποίο είναι βασισμένο στο ποίημα “Δεν έφτασα ψηλά” του Ρώμου Φιλύρα. Πρόκειται για μια άρτια δουλειά, με συνέπεια στην ποιότητα που πάντοτε είχε η μπάντα και με πολύ όμορφα τραγούδια, ενώ κάποια από αυτά συνοδεύονται από video clip.

Παράλληλα, η μπάντα κυκλοφόρησε ένα νέο single με τίτλο “Black Twilight”, το οποίο είναι αγγλόφωνο, μιας και πάντα πειραματίζονταν με τη μουσική και τους στίχους τους, ακόμη και με τη γλώσσα στην οποία τραγουδούσαν, ενώ, παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του έκτου δίσκου της, από τον οποίο το πρώτο single θα βγει στα μέσα Ιουνίου.

Ο δίσκος “Σαν τον ήλιο”, η καινούργια κυκλοφορία τους “Balck Twilight”, αλλά και κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους, θα ακουστούν στην επερχόμενη συναυλία τους. Η “Λευκή Συμφωνία” επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια σε αθηναϊκή σκηνή για ένα live επανασύνδεσης με το κοινό της.

Πληροφορίες για το live:

Info: Σάββατο 7 Μαΐου στις 21:30 / Piraeus Club Academy/LouLou Is Present (Πειραιώς 105, Γκάζι)

Εισιτήρια: Προπώληση: 13 ευρώ / Τιμή Ταμείου: 15 ευρώ / Σημεία Προπώλησης: Ηλεκτρονικά: viva.gr & hunteragency.gr / Τηλεφωνικά: 11876 / Σε όλα τα Viva Spots (Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Yoleni’s)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα