Μαρίνα Σάττι: Τραγουδά με φόντο την Κωνσταντινούπολη για ένα πουλί χωρίς… φτερά

Μαρίνα Σάττι: Τραγουδά με φόντο την Κωνσταντινούπολη για ένα πουλί χωρίς… φτερά
Η Μαρίνα Σάττι, ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το νέο μουσικό βίντεο της Μαρίνας Σάττι γυρίστηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης όπου η νεωτερικότητα και η ιστορία, η Ανατολή και η Δύση, οι εβραϊκοί, οι αραβικοί και οι χριστιανικοί πολιτισμοί συμπλέκονται.

Σε μία νοσταλγική και ατμοσφαιρική περιπλάνηση στην Κωνσταντινούπολη μάς καλεί η Μαρίνα Σάττι με το νέο της τραγούδι και μουσικό βίντεο. Πρόκειται για ένα θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι, το «Γιατί πουλί μ’ δεν κελαηδείς;» του οποίου οι στίχοι προέρχονται από ένα ποίημα για ένα πουλί που έχουν κοπεί τα φτερά του και πια δεν μπορεί να τραγουδήσει. Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που θυμίζει παραδοσιακό μοιρολόι και που αυτή την περίοδο που ολόκληρος ο κόσμος ζει υπό τη σκιά του πολέμου δημιουργεί συναισθήματα θλίψης και συμπόνοιας για τους ανθρώπους αυτούς που ξεριζώνονται από την πατρίδα τους σήμερα.

Το «Γιατί πουλί μ’» (αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξε ο Μαρίνα Σάττι) ανέβηκε δύο ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του, στο ιντερνετικό κανάλι nowness.com και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση λόγω της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που δημιουργεί.

Γεννημένη από Ελληνίδα μητέρα και Σουδανό πατέρα, η τραγουδίστρια ανέκαθεν ενδιαφερόταν για τα ζητήματα ταυτότητας. «Υπήρχαν πάντα αντιθέσεις με τις οποίες έπρεπε να συμφιλιωθώ και να ζήσω», λέει η Μαρίνα Σάττι, «ένας εσωτερικός αγώνας για να καταλάβω—να ομαλοποιήσω—την ταυτότητά μου και να την αποδεχτώ. Κατάφερα να βγάλω νόημα, όχι μόνο για δική μου για χάρη αλλά και για τους άλλους ανθρώπους γύρω μου και για να μπορώ να αγαπώ, να αγκαλιάζω και να ζω σε αρμονία και ειρήνη και με τα δύο μέρη του εαυτού μου». Το ατμοσφαιρικό μουσικό βίντεο, όπως διαβάζουμε στο nowness.com, γυρίστηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης όπου η νεωτερικότητα και η ιστορία, η Ανατολή και η Δύση, οι εβραϊκοί, οι αραβικοί και οι χριστιανικοί πολιτισμοί συμπλέκονται. Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Alexis Gomez, η Μαρίνα Σάττι καλεί το βυζαντινό παρελθόν της πόλης σε μια εικαστική γιορτή πολλαπλών ταυτοτήτων. Όπως η πόλη, έτσι και η Μαρίνα Σάττι αντλεί δύναμη από τις ρίζες της και έχει εργαστεί σκληρά για να ενσωματώσει τον πολιτιστικό της πλούτο και να δημιουργήσει μια μοναδική ταυτότητα».

Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει επίσημα στην Ελλάδα στο Youtube κανάλι της Μαρίνας Σάττι στις 2 Μαρτίου.

Σημειώστε πως ο μοναδικός Χρόνης Αηδονίδης έχει τραγουδήσει το πρωτότυπο τραγούδι «Γιατί πουλί μ’ δεν κελαηδείς;» με τρόπο πραγματικά μοναδικό.

(στίχοι)
Γιατί πουλί μ’ δεν κελαηδείς
πως κελαηδούσες πρώτα
για πως μπορώ να κελαηδώ
με κόψαν τα φτερούδια μου
με πήραν τη λαλιά μου
μας πήρανε βρε αμάν την πόλη μας
και την Αγιά Σοφιά μας
κλαίγει πικράν η Παναγιά

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα