Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει δριμύτερος με “ηλεκτρική” περιοδεία

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει δριμύτερος με “ηλεκτρική” περιοδεία
O Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης 20 χρόνια μετά την ηχογράφηση για τον δίσκο "Εκτός τόπου και χρόνου" επιστρέφει με παλιούς συνεργάτες και μία "ηλεκτρική" περιοδεία.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συναντά παλιούς του συνεργάτες και μας καλεί να πάρουμε μέρος στην ηλεκτρική γιορτή που θα στηθεί στους διάφορους σταθμούς της περιοδείας τους.

Aποτελεί εκείνο το χαρακτηριστικό παράδειγμα καλλιτέχνη που δεν σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται, να εξελίσσεται, να “πηγαίνει κόντρα” αλλά συγχρόνως και μαζί με την εποχή του. Αγαπιέται από όλες τις γενιές του κοινού και αυτό καθόλου τυχαία, αφού επικοινωνεί με όλα τα εκφραστικά του μέσα και χαρίζει στο κοινό αυθεντικές εμπειρίες συγκίνησης.

Πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια κι όμως ο ζωντανός δίσκος “Εκτός τόπου και χρόνου” που ηχογραφήθηκε στο Θέατρο Λυκαβηττού, στις 4 Σεπτεμβρίου 2000, εξακολουθεί να μας ταξιδεύει. “Φέτος, παίζουμε μαζί ξανά για να γιορτάσουμε το εδώ και το τώρα. Για να μοιραστούμε όσα ζήσαμε στο χθες κι όσα ονειρευόμαστε για το αύριο. Αλλά, κυρίως, για να συναντηθούμε στην παρούσα στιγμή” λέει ο Αλκίνοος.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Μαζί του οι: Γιώτης Κιουρτσόγλου, Μιχάλης Καπηλίδης, Σταύρος Λάντσιας και Μιλτιάδης Παπαστάμου, δύο δεκαετίες μετά στήνουν ξανά μια ηλεκτρική γιορτή, τραγουδώντας όσα μας φέρνουν όλους σήμερα εδώ.

Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν. Παίζουμε μαζί ξανά γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!

Δύο ημέρες μετά την πρώτη συναυλία τους συναυλία στο Φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα ο Αλκίνοος έγραψε: “Ηλεκτρισμός απ’ την αρχή, μετά από χρόνια ‘ακουστικής περισυλλογής’. Το μπάσο του Γιώτη πιο βαθύ από ποτέ, τα τύμπανα του Μιχάλη ακούραστα, τα πλήκτρα του Σταύρου πάντα μαγικά, το βιολί και η μπλουζ φυσαρμόνικα του Μίλτου άλλοτε να ουρλιάζουν κι άλλοτε να κελαηδούν. Γράφει, ο καθένας τους, την ιστορία του στο μεγάλο τετράδιο της μουσικής μας. Έχουμε γραφτεί όμως ανεξίτηλα και ο ένας στην ιστορία της ζωής του άλλου!

Χρόνια αναρωτιόμουν πώς θα ήταν άραγε αν ξαναπαίζαμε μαζί. Όταν όμως έπιασα την ηλεκτρική κιθάρα ανεβαίνοντας στην πρώτη συναυλία στο Φεστιβάλ Πηνειού, δεν είχα πια ερωτήματα. Βρεθήκαμε με την ίδια ανάσα μέσα στη θάλασσα των τραγουδιών, σαν αδέρφια που συναντήθηκαν μετά από χρόνια. Χωρίς νοσταλγία για τα παλιά, μα με βαθιά την ανάγκη να μοιραστούμε όσα είμαστε σήμερα.

Η συγκίνηση μεγάλη, η ένταση των ηχείων το ίδιο, ο παλμός του κοινού ασταμάτητος, η μοιρασιά απλόχερη. Σε μια στιγμή, έφυγε το βάρος πολλών και δύσκολων χρόνων από τις πλάτες μας. Ζήσαμε μια ηλεκτρική γιορτή που δεν θα ξεχάσω.

Ανυπομονώ για τις συναυλίες των ερχόμενων ημερών!Αλκίνοος Ιωαννίδης, 26/6/2022.

αφίσα

Οι σταθμοί της περιοδείας – Καλοκαίρι 2022

  • 30/6: Αθήνα, Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Rolling Stone Festival
  • 3/7: Κομοτηνή, Φεστιβάλ Φαναριού, στο πλαίσιο του Rolling Stone Festival
  • 4/7: Θεσσαλονίκη, Μονή Λαζαριστών, στο πλαίσιο του Rolling Stone Festival
  • 13/7: Παλαιό Φάληρο, Faliro Summer Theater
  • 6/8: Νεστόριο, River Party
  • 26/8: Λευκωσία, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας
  • 27/8: Λεμεσός, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Συντελεστές: Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, πλήκτρα, Μιλτιάδης Παπαστάμου: ηλεκτρικό βιολί, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο, άταστο ηλεκτρικό μπάσο, Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα, Αλκίνοος Ιωαννίδης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή / Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας – Βασίλης Δρούγκας, Σχεδιασμός φωτισμών: Alex Hills, Παραγωγή: Roll Out Vision Services, Επιμέλεια παραγωγής: Αθύρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα