Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μάς προσκαλεί σε μία συναυλία- εμπειρία μέσα στο απόλυτο σκοτάδι

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
Αλκίνοος Ιωαννίδης EUROKINISSI

Σε ένα κόσμο που όλο και περισσότερα βασίζονται στην εικόνα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει για άλλη μια φορά τη διαφορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αποδεικνύει την ευαισθησία του. Στο παρελθόν μάλιστα σε συνεργασία με την “Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών” ήταν αυτός που έδωσε τις πρώτες καθολικά προσβάσιμες συναυλίες στην Ελλάδα.

Δε θα ξεχάσω τη καθολικά προσβάσιμη συναυλία- εμπειρία που είχε δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018, όπου είχε παρουσίασει δύο πτυχές της δημιουργικής του πορείας στην παράσταση του με τίτλο “Δίπτυχο”. Η συγκίνησή του τότε ήταν έκδηλη και η βραδιά ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά.

ADVERTISING

Τώρα, ο σπουδαίος αυτός τραγουδοποιός μάς προσκαλεί τη Δευτέρα 28 & την Τριτη 29 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης να βιώσουμε και ίσως κατανοήσουμε πως είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία/εμπειρία, για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής ΑΜΚΕ «Διαβάζω για τους Άλλους»!

Σε ένα κόσμο που όλο και περισσότερα βασίζονται στην εικόνα, ίσως ξεχνάμε ότι υπάρχουν εκείνοι που μπορούν και «βλέπουν» πέρα από την επιφάνεια, την ουσία των πραγμάτων.

Σε μία καλλιτεχνική κίνηση ευαισθησίας και συμπερίληψης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά για την υποστήριξη του «Διαβάζω για τους Άλλους» στην πρώτη συναυλία στην Ελλάδα… στο σκοτάδι! Μαζί του ο συγγραφέας και τραγουδιστής Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος με τον δικό του μουσικό τρόπο, εισάγει το ακροατήριο στην εμπειρία της ζωής με τυφλότητα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της συναυλίας στο σκοτάδι και θέλησε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογική προσπάθεια.

Μία πρόσκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση του πως είναι να ζεις με οπτική αναπηρία. Πως είναι να είσαι διαφορετικός. Μια συναυλία από τα Σπουδαία Events στο απόλυτο σκοτάδι, για να βρεθούμε όλοι “Μαζί στο Φως”.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η ιδέα, για μία τόσο διαφορετική μουσική εκδήλωση;΄

Λίγα λόγια για τα Σπουδαία Events:

Τα Σπουδαία Events είναι μία σειρά από συναυλίες και πολιτιστικές δράσεις που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση και την επικοινωνιακή στήριξη φορέων και οργανισμών που εμπνέουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι φορείς που ενισχύονται επιλέγονται από το κοινό, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Φεβρουάριο του 2019 τα Σπουδαία Events, μέσω του website τους www.spoudaia.gr, ρώτησαν το κοινό για ποιο λόγο θα ήθελαν να γίνει μία συναυλία υποστήριξης. Περίπου 1.800 άνθρωποι ψήφισαν ηλεκτρονικά και υπέδειξαν το «Διαβάζω για τους Άλλους» ως τον φορέα επιλογής τους. Τα συνεχόμενα lockdown καθυστέρησαν τη διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία όμως τελικά βρήκε το δρόμο της στην υλοποίηση, μέσα από τη συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο συν-ιδρυτής των Σπουδαίων Events, Χάρης Ασλανίδης, άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες αλλά και αναπηρία ο ίδιος, δηλώνει: «Αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μία διαφορετική εκδήλωση, μία ευκαιρία να δημιουργηθούν βιωματικές αναμνήσεις, που φιλοδοξούν να μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό των συμμετεχόντων ακροατών και μουσικών».

Ιnfo: Δευτέρα 28 & Τριτη 29 Μαρτίου 2022/ώρα: 21.00/Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης/Τιμή εισιτηρίου: 15€/Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/alkinoos-ioannidis-mazi-sto-fos/ Ταμεία Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη/Ticket Services εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου/Και τηλεφωνικά: 2107234567

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συναυλίες
SHARE:

24Media Network