Ο ΛΕΞ αποθεώθηκε στα Λιπάσματα στη συναυλία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο ΛΕΞ αποθεώθηκε στα Λιπάσματα στη συναυλία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Συναυλία στα Λιπάσματα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Eurokinissi

Συγκίνηση, ανατριχίλα και δεκάδες καπνογόνα άναψαν στα Λιπάσματα όταν στη σκηνή ανέβηκε ο ΛΕΞ για να τραγουδήσει το Air Max. "Ραπάρω και μ' ακούν οι μάνες τους, το γράφω για τους αθάνατους. Ποτέ δεν ξεχνάμε."

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά χθες, στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα χέρια του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

“Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί” ήταν το σύνθημα που ηχούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ανάμεσα στους ήχους πολλών καλλιτεχνών που έδωσαν με την παρουσία τους το αντιφασιστικό τους στίγμα, σε μια περίοδο όπου η ακροδεξιά ανεβαίνει επικίνδυνα.

Στη σκηνή ανέβηκαν η Βίκυ Καράτζογλου, Γιαγκίνηδες, Γιάννης Χαρούλης, Μεθυσμένα Ξωτικά, Μίλτος Πασχαλίδης, ΝΙΟ.ΣΤΕ, Φιάσκο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Dani Gambino x DJ The Boy, Frenzee, Iezekil, Notowns, Vodka Juniors, Yellow Mary και ο ΛΕΞ, ο οποίος για πρώτη φορά εμφανίστηκε στη συναυλία για τον Παύλο, σπέρνοντας ρίγη συγκίνησης όταν ήρθε η ώρα του Air Max.

Με τον ουρανό ήδη κατακόκκινο από τα δεκάδες καπνογόνα, ο ΛΕΞ βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά στην Μάγδα Φύσσα, να τραγουδά τους παρακάτω στίχους:

“Γι’ αυτούς που φύγαν νωρίς κι οι γειτονιές τρέμαν στο διάβα τους. Ραπάρω και μ’ ακούν οι μάνες τους, το γράφω για τους αθάνατους. Ποτέ δεν ξεχνάμε.”

Σήμερα στις 17:30 είναι προγραμματισμένη η μεγάλη πορεία στο Κερατσίνι, με προσυγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και κατάληξη τον Πειραιά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα