Οι εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb εμπνέουν το νέο τραγούδι του κιθαρίστα των Queen

Οι εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb εμπνέουν το νέο τραγούδι του κιθαρίστα των Queen
Νέο τραγούδι από Μέι και Γκούλντμαν με τίτλο “Floating In Heaven” και εικόνες από το διάστημα YouTube

Οι παραμυθένιες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb αποτέλεσαν έμπνευση για το νέο τραγούδι των Μπράιαν Μέι και Γκράχαμ Γκούλντμαν.

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι (Brian May) και ο ιδρυτής της αγγλικής ροκ μπάντας 10cc, Γκράχαμ Γκούλντμαν (Graham Gouldman) κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι για να γιορτάσουν τις πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ της NASA.

Το James Webb Space Telescope εκτοξεύτηκε με πύραυλο Ariane 5 από το ευρωπαϊκό διαστημικό λιμάνι στη Γαλλική Γουιάνα την ημέρα των Χριστουγέννων το 2021 και τέθηκε σε λειτουργία αυτή την εβδομάδα.

Η κυκλοφορία του τραγουδιού των Μέι και Γκούλντμαν “Floating In Heaven” συνέπεσε με την πολυαναμενόμενη δημοσίευση των πρώτων εικόνων που ήρθαν στη Γη από το τηλεσκόπιο.

Ο Μέι, ο οποίος έχει διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Imperial College του Λονδίνου το 2007 και έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης της NASA στο πλαίσιο της αποστολής του διαστημόπλοιου New Horizons στον Πλούτωνα είπε: “Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό σε έναν κόσμο εξερεύνησης από το να πηγαίνεις σε ένα μέρος για το οποίο δεν ξέρεις τίποτα. Ο ουρανός είναι το όριο για το τι μπορούμε να ανακαλύψουμε” πρόσθεσε.

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού παρουσιάζει τον Μέι να παίζει κιθάρα στο “διάστημα”, ενώ ο Γούλντμαν εμφανίζεται να αιωρείται και να ερμηνεύει την απαλή μελωδία.

Ακούστε το τραγούδι των Μέι και Γκούλντμαν με τίτλο “Floating In Heaven”

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα μία από τις πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb που δείχνει το γαλαξιακό σμήνος με την ονομασία SMACS 0723, ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών.

Την Πρωτοχρονιά του 2019, ο Μέι αποκάλυψε το τραγούδι του με τίτλο “New Horizons” στα κεντρικά γραφεία της NASA στο Μέριλαντ στις ΗΠΑ ως “αφιέρωμα” στο ομώνυμο διαστημόπλοιο, το οποίο εκτοξεύθηκε για να μελετήσει τον νάνο πλανήτη Πλούτωνα, τους δορυφόρους του και ένα ή δύο σώματα της ζώνης του Κάιπερ.

Στο άλμπουμ των Queen, “A Night At The Opera” του 1975 περιλαμβάνεται άλλο ένα τραγούδι που σχετίζεται με το διάστημα. Το κομμάτι με τίτλο “’39” αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας εξερευνητών του διαστήματος που επιστρέφουν για να διαπιστώσουν ότι κατά τη διάρκεια του ενός έτους ταξιδιού τους, στη Γη έχει περάσει ένας αιώνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα