Οι Σατανιασμένοι Iron Maiden, ένα ελληνικό εμπάργκο και η αλήθεια του Χριστού

Οι Σατανιασμένοι Iron Maiden, ένα ελληνικό εμπάργκο και η αλήθεια του Χριστού
O Bruce Dickinson των Iron Maiden Amy Harris/Invision/AP

Μια εφημερίδα συνδέει τους Iron Maiden με σατανιστικές τελετές και καταστροφές στην Αθήνα, την ώρα που ένας ραδιοφωνικό σταθμός κάνει εμπάργκο στον Bruce Dickinson.

Οργίασε η φαντασία του συντάκτη της Ελεύθερης Ώρας για το φύλλο της Πέμπτης. Δε μιλάμε μόνο για ένα αδιανόητο πρωτοσέλιδο που έγινε viral, αλλά και για ένα κείμενο που ξεπερνά κάθε θεωρία συνωμοσίας, κάθε “ψεκασμένο” σενάριο, κάθε παλαιολιθική φαντασίωση. Είναι τόσο ακραίο, που καταντά να είναι κωμικό. Ή το αντίθετο.

Τέλος πάντων, λίγο πολύ η Ελεύθερη Ώρα και ο συντάκτης της, έφτασε στο σημείο να συνδέσει τη φωτιά που έκαψε τη Πεντέλη με τη συναυλία των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι ευθύνονται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευσμα, για μια ακόμη τεραστίων διαστάσεων σατανιστική λιτανεία, όμοια με εκείνη του 2018 που… προηγήθηκε της καταστροφής στο Μάτι.

Η σύνδεση είναι η… εξής:

Στις 20 Ιουλίου του 2018 οι Iron Maiden είχαν κάνει συναυλία στην Μαλακάσα και τρεις μέρες μετά είχε ξεσπάσει η φωτιά στο Μάτι.

Στις 16 Ιουλίου έπαιξαν στο ΟΑΚΑ και τρεις μέρες μετά είχαμε τη φωτιά στην Πεντέλη.

Εδώ φυσικά μιλάμε για μια -παραπάνω από- άστοχη σύνδεση που αν μη τι άλλο, δε σέβεται τη μνήμη τόσων θυμάτων και τις οικογένειές τους. Καλή η εργαλειοποίηση για τις εντυπώσεις, αλλά λίγος σεβασμός και λίγη δεοντολογία, δε βλάπτουν.

Εδώ το εν λόγω πρωτοσέλιδο που δικαίως κάνει τον γύρο του διαδικτύου:

 

Το όλον δημοσίευμα εδώ, όπως αλιεύτηκε από το Twitter (φοβερή η μετάφραση στο trooper):

Βέβαια, πέρα από τα όσα προφανή και (θεωρητικά) δεδομένα, ο συντάκτης δεν έκανε μια στοιχειώδη έρευνα για να δει αν υπάρχει κάποια, έστω κάποια σύνδεση των Maiden με τον “έξω από ‘δω”, για να εδραιώσει με κάποιον -λέμε τώρα- τρόπο το αναχρονιστικό δημοσίευμά του. Τουναντίον δηλαδή, μιας και ο γερόλυκος ντράμερ της μπάντας, Nicko McBrain, έχει δηλώσει πολλάκις για το πώς και το γιατί τάχθηκε ψυχή τε και σώματι στο δρόμο του Ιησού.

Όπως έχει πει ο ίδιος, η γυναίκα του είναι εκείνη που τον έβαλε στο δρόμο της Εκκλησίας, ενώ “ψήθηκε” περισσότερο για τον χριστιανισμό, εμπνεόμενος από έναν Πάστορα και το κήρυγμά του. “Όταν είσαι συγκεντρωμένος και εστιάζεις στον Ιησού Χριστό, αλλάζει η ζωή σου”, έχει αναφέρει ο McBrain. Τόνισε άλλωστε πως αποφάσισε να κόψει τις καταχρήσεις και το αλκοόλ και να εστιάσει περισσότερο στον Λόγο του Θεού, όταν ο τραγουδιστής της μπάντας διαγνώστηκε με καρκίνο.

Φυσικά η όλη ιστορία με τους Maiden και τον “Σατανισμό” δεν είναι καινούργια. Η μουσική των Iron Maiden έχει επικριθεί έντονα από θρησκευτικές ομάδες, ιδιαίτερα χριστιανικές. Όταν κυκλοφόρησε το Number of the Beast το 1982, χριστιανικές ομάδες κατέστρεφαν αντίγραφα του άλμπουμ, ενώ η Καθολική Εκκλησία απαγόρευσε την εμφάνιση της μπάντας στη Χιλή για ένα χρονικό διάστημα.

Η αλήθεια είναι φυσικά πως οι στίχοι των Maiden λειτουργούν αλληγορικά με ουκ ολίγες θρησκευτικές αναφορές, με τον ίδιο τον Steve Harris και τον Dickinson να επιλέγουν αυτή του είδους αφήγηση για να τοποθετηθούν επί κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων.

Για την ιστορία, το 1983 οι Maiden κυκλοφόρησαν τον δίσκο “Piece of Mind”. Στο 6ο τραγούδι του δίσκου, στο “Still Life”, οι Iron Maiden αποφάσισαν να απαντήσουν με αστείο τρόπο σε όλους αυτούς που τους κατηγορούσαν για σατανιστές. Στην αρχή του τραγουδιού, συμπεριέλαβαν ένα κρυφό μήνυμα, το οποίο μπορούσες μόνο να καταλάβεις μόνο αν έπαιζες ανάποδα τον δίσκο.

Στο “ανάποδο” μήνυμα, ο Nicko McBrain μιμείται την φωνή του ηθοποιού John Bird, όταν εκείνος με την σειρά του μιμούνταν τον πρώην πρόεδρο της Ουγκάντα, Ιντί Αμίν. Το μήνυμα έλεγε σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά: “Το πλάσμα με τα τρία κεφάλια είπε να μην ανακατεύεσαι με πράγματα που δεν καταλαβαίνεις”.

“Μερικές φορές είχα την ευκαιρία να μιλήσω σε κόσμο για την πίστη μου, και νομίζω ότι αυτό θέλει από μένα ο Κύριος. Δεν χρειάζεται να είσαι ο Einstein για να ακούσεις τους δίσκους και να καταλάβεις τι γίνεται στους στίχους. Αν εχεις στοιχειώδη νοημοσύνη βλέπεις ότι δεν είμαστε σατανική μπάντα”, έλεγε ο McBrain στο ABC της Αυστραλίας. Ενώ για το Number of the Beast, έλεγε: “Αν ανατρέξετε στην Αποκάλυψη του Ιωάννη θα δείτε πολλές αναφορές πάνω σε αντίστοιχα ζητήματα. Και επί τη ευκαιρία να υπενθυμίσω πως το εν λόγω κομμάτι αναφέρεται σε έναν εφιάλτη του Steve Harris… Όταν ένας άνθρωπος ασπάζεται τον χριστιανισμό δεν σημαίνει πως αυτόματα γίνεται και αναμάρτητος. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να αποφεύγει συνειδητά κάποια πράγματα γιατί πλέον έχει τη γνώση. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί και η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο πως θα καθαρίσουμε την ψυχή μας”.

Από εκεί και πέρα, τα νεύρα του Dickinson για το καπνογόνο, έφεραν ένα… ελληνικό εμπάργκο.

Iron Maiden: Το βίντεο με τα νεύρα του Dickinson

Ο Atlantis FM ανακοίνωσε λοιπόν πως… βάζει στη μαύρη λίστα του τον Bruce Dickinson, αφού όπως λέει προσέβαλλε όλους τους Έλληνες με τους χαρακτηρισμούς που έκανε. Μέχρι εκείνος να ζητήσει “συγγνώμη”, δεν θα ξαναπαίξει τραγούδια των Maiden με τον Bruce στη φωνή.

Τραγέλαφος.

https://twitter.com/IronMaiden

 

Δεν ξαναπαίζει Dickinson ο Atlantis

Ιδού η ανακοίνωση:

“Mαύρη λίστα ο Bruce Dickinson στον atlantisfm.gr

Ο atlantisfm.gr βάζει στη “μαύρη λίστα” τον Bruce Dickinson για τη μεγάλη προσβολή απέναντι στον ελληνικό λαό. Η αναφορά του στην εθνικότητα του ατόμου με το καπνογόνο – χωρίς καν να τη γνωρίζει – κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο ΟΑΚΑ  δεν είχε ως αποδέκτη μόνο εκείνον. Στο πρόσωπό του προσέβαλε όλους τους Ελληνες που πολλοί εξ αυτών έχουν τιμήσει κατ’ επανάληψη τους IRON MAIDEN, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε φορά για να τους ξαναδούν. Eίναι βέβαιο, ότι ο Bruce Dickinson δε θα τολμούσε να εξυβρίσει έναν Βρετανό, έναν Γερμανό ή έναν Αμερικανό βάζοντας στο στόμα του την εθνική τους ταυτότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Εδώ θεώρησε πώς τον παίρνει; Προφανώς. Μέχρι λοιπόν, ο Dickinson να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες, ο atlantisfm.gr θα παίζει IRON MAIDEN μόνο με τις φωνές του PAUL DI ANNO και του BLAZE BAYLEY”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα