Οθέλλος και Αντώνης Φωνιαδάκης δίνουν πολιτιστική πνοή στην Κρήτη

Οθέλλος και Αντώνης Φωνιαδάκης δίνουν πολιτιστική πνοή στην Κρήτη
Αντώνης Φωνιαδάκης, Burning Water All rights reserved

Τον Οκτώβριο δύο μεγάλες παραγωγές του μαγνητίζουν το ενδιαφέρον μας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον καταξιωμένο μαέστρο Μύρωνα Μιχαηλίδη έχει ετοιμάσει για την περίοδο 2022/2023 ένα πλήρες πρόγραμμα, χωρισμένο σε θεματικούς τίτλους, το οποίο περιλαμβάνει αφιερώματα, διάσημα έργα, Έλληνες δημιουργούς, εορταστικές εκδηλώσεις, θέατρο για παιδιά και ενήλικες, μουσική δωματίου, όπερα, οπερέτα, σύγχρονο χορό και φεστιβάλ.

Τον Οκτώβριο δύο μεγάλες παραγωγές του μαγνητίζουν το ενδιαφέρον μας. Ο Οθέλλος του Τζουζέπε Βέρντι σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα και η παράσταση χορού του Αντώνη Φωνιαδάκη, Burning Water.

Οθέλλος, Τζουζέπε Βέρντι σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα

Τετάρτη 19 & Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 19:30/Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Ο αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης θα διευθύνει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την όπερα Οθέλλος του Τζιουζέπε Βέρντι, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα και σκηνοθεσία του Μάριν Μπλάζεβιτς, για δύο μόνο παραστάσεις.

Οθέλλος, Τζουζέπε Βέρντι σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα Drazen Sokcevic

Βασισμένη στο ομώνυμο αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η όπερα σε τέσσερις πράξεις αποδίδει μουσικά την ιστορία του μαύρου κυβερνήτη της Κύπρου και στρατηγού της Δημοκρατίας της Βενετίας Οθέλλου, ο οποίος πέφτει θύμα του μίσους, ενός από τους σημαιοφόρους του, του Ιάγου. Ο Ιάγος με δόλο πείθει τον Οθέλλο πως η σύζυγός του, Δυσδαιμόνα, τον απατά με τον Κάσσιο. Ο Οθέλλος πέφτει στην παγίδα. Στραγγαλίζει τη Δυσδαιμόνα, όμως όταν ανακαλύπτει την αλήθεια, είναι ήδη αργά και αυτοκτονεί.

Μια παραγωγή όπου το βάρος δίνεται στη σχέση μεταξύ του συμβολικού και του ρεαλιστικού, τόσο στη δραματουργία, όσο και στη χορογραφία. Ένα μουσικό δράμα που ισορροπεί μεταξύ μουσικής και λόγου. Κάθε πρόσωπο θέτει ερωτήματα, καθώς δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας που υποδύεται, αλλά και ένα σύμβολο. Ο Ιάγος είναι η ζήλεια ή η λογική; Ο Οθέλλος είναι η δύναμη ή το σύμπλεγμα; Η Δυσδαιμόνα είναι το θύμα ή ο καθρέφτης του Οθέλλου; Τα όρια μεταξύ γεγονότων και ονείρου, μεταξύ σκηνής και πραγματικού κόσμου μοιάζει να διαλύονται.

Συντελεστές: Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης /Σκηνοθεσία και Δραματουργία: Μάριν Μπλάζεβιτς/Χορογραφία και Σκηνοθεσία: Σέλμα Μπάνιτς/Σκηνικά και Φωτισμοί: Ντάλιμπορ Φούγκοσιτς και Άλαν Βούκελιτς/Κοστούμια: Σάντρα Ντέκανιτς/Διευθυντής σκηνής και δραματουργίας: Κάτι Μάουντλιν/Ορχήστρα, Χορωδία και Μπαλέτο του Κροατικού Θεάτρου της Ριέκα/Διεύθυνση χορωδίας: Matteo Salverini/Συμμετέχει το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου/Διεύθυνση χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου – Γιάννης Κιαγιαδάκης

Αντώνης Φωνιαδάκης, Burning Water σε συνεργασία με το Μπαλέτο του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου της Ριέκα

Πέμπτη 20 & Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 20:00/Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Ο διεθνούς φήμης χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης στο έργο του Burning Water, που παρουσιάζεται στο ΠΣΚΗ σε συνεργασία με το Μπαλέτο του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου της Ριέκα, μετατρέπει σε σωματική κίνηση την ιδέα του νερού, με το χάος και τη γαλήνη να βρίσκονται σε διαρκή αλληλομεταμόρφωση.

Περιγράφει το νερό ως οργανικό, φυσικό στοιχείο από την καταιγίδα, με τη διαπεραστική της ενέργεια, ως τον απέραντο ωκεανό, με ό,τι αυτός περιλαμβάνει. Στο έργο, μυθικά πλάσματα και ιστορίες, ναυάγια και ανθρώπινες καταστροφές που οδηγούν σε νέα ένστικτα επιβίωσης, όλα θραύσματα-υλικά, κυλούν ακατάπαυστα χωρίς ποτέ να παίρνουν τελική φόρμα.

Συντελεστές:Χορογραφία – Δραματουργία: Αντώνης Φωνιαδάκης/Μουσική σύνθεση: Julien Tarride/Σκηνικός και φωτιστικός σχεδιασμός: Σάκης Μπιρμπίλης/Κοστούμια: Αναστάσιος Σωφρονίου/Βοηθός χορογράφου: Pierre Magendie/Μπαλέτo του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου της Ριέκα

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247).

● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3QArz0k.

● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα