Release Athens 2022: Τι απαντούν οι Bauhaus για την απρόσμενη διακοπή της συναυλίας τους

Release Athens 2022: Τι απαντούν οι Bauhaus για την απρόσμενη διακοπή της συναυλίας τους
Ο Peter Murphy των Bauhaus Jolene Siana Photography

Τι απαντά το συγκρότημα των Bauhaus για την απρόσμενη διακοπή της συναυλίας τους την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Release Athens 2022.

Το Release Athens 2022 σήκωσε αυλαία υποδεχόμενο τους σκοτεινούς και ατμοσφαιρικούς Bauhaus, αλλά δυστυχώς το πολυαναμενόμενο αυτό live της θρυλικής μπάντας που εμφανίστηκε μετά από πολλά χρόνια με τα 4 αυθεντικά μέλη του –Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins και David J- δεν είχε τον καλύτερο επίλογο.

Ο Peter Murphy εκνευρίστηκε με τον κακό ήχο και τον ηχολήπτη της μπάντας – σημειώστε πως οι μεγάλες μπάντες σχεδόν πάντα έχουν τους δικούς τους τεχνικούς ήχου- και αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από τη σκηνή.

Το συγκρότημα εξέδωσε μέσω των social media την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ζητάμε ειλικρινή συγγνώμη από το αγαπητό μας ελληνικό κοινό για τη χθεσινή (8/6) ατυχή εξέλιξη των γεγονότων στο Release Festival στην Αθήνα. Λόγω πρωτοφανών συνθηκών που περιλάμβαναν ανυπέρβλητα τεχνικά ζητήματα, αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε το σετ μας. Η ακόλουθη δήλωση είναι από τον πολύ έμπειρο τεχνικό ήχου μας, Chris Raughley:

«Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας ήταν απρόοπτα και σίγουρα όχι αναμενόμενα. Κάθε κανάλι του ασύρματου δικτύου που μας είχε δοθεί μας δημιουργούσε προβλήματα από την αρχή του live. Η ασύρματη κιθάρα ήταν η πρώτη που “επλήγη”. Απλή η διόρθωση αυτού του προβλήματος, περάσαμε στο καλώδιο. Στη συνέχεια το πρόβλημα παρουσιάστηκε στον βασικό τραγουδιστή της μπάντας. Μεταβήκαμε σε εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας. Τότε το ασύρματο σαξόφωνο “χάλασε”. Το επόμενο φωνητικό πάλι απέτυχε. Δηλαδή απέτυχαν 4 ασύρματα συστήματα στα πρώτα 5 τραγούδια.

Σε όλα τα χρόνια που δουλεύω σαν τεχνικός ήχος δεν έχω βιώσει ποτέ τέτοιες αποτυχίες. Ήταν όλα τα συστήματα αναμμένα αλλά δεν έδιναν πληρότητα και καλό σήμα. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού πιθανότατα δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, επειδή κάλυψα τα περισσότερα θέματα που προέκυψαν με μίξη FOH. Όμως, και τα τέσσερα ασύρματα ακουστικά της μπάντας απέτυχαν επίσης, δημιουργώντας πρόβλημα στο συγκρότημα να ακούσει τον εαυτό του στη σκηνή.

Ελέγξαμε αυτά τα συστήματα πολλές φορές κατά τη διάρκεια των 2 ημερών που ήμασταν στην Ελλάδα. Κάτι πολύ περίεργο συνέβη με το ασύρματο δίκτυο. Θα ήθελα να το καταλάβω, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό το πρόβλημα έχει πιθανότατα ξαναπαρουσιαστεί εδώ στην Αθήνα; Ίσως πρόκειται για κάποιο τοπικό πρόβλημα που οφείλεται σε παρεμβολές; Θα μπορούσε επίσης να ήταν πρόβλημα τροφοδοσίας σε αυτό το rack, αλλά κατά τη διάρκεια μιας παράστασης δεν είχα τη δυνατότητα να ελέγξω τα συστήματα από τη θέση μου μπροστα στη σκηνή.

Ίσως οι άλλες προηγούμενες μπάντες άφησαν όλους τους πομπούς ανοιχτούς; Αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα, αλλά είναι λιγότερο πιθανό. Θα προσπαθήσω να το επεξεργαστώ αυτό τις επόμενες μέρες και ίσως έχω περισσότερες απαντήσεις για το γιατί θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Αλλά προς το παρόν, μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν μία καταστροφική αστοχία του ασύρματου δικτύου, αστοχία που ήταν αδύνατον διορθωθεί λόγω της πολυπλοκότητας των προβλημάτων.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα