Στον Λεωνίδα Καβάκο το "Όσκαρ της κλασικής μουσικής"

Στον Λεωνίδα Καβάκο το "Όσκαρ της κλασικής μουσικής"

Το επίζηλο βραβείο του περιοδικού Gramophone στην κατηγορία του «καλλιτέχνη της χρονιάς» κατέκτησε εφέτος ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος (Vid)

Στον 46χρονο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος απονεμήθηκε το βραβείο του περιοδικού Gramophone στην κατηγορία του "καλλιτέχνη της χρονιάς".

Η απονομή έγινε στις  17 Σεπτεμβρίου στο St. Johns Smith Square του Λονδίνου όπου ο καλλιτέχνης δήλωσε "βαθιά συγκινημένος" για τη νέα σπουδαία διάκριση, αφού το βραβείο θεωρείται το "Όσκαρ κλασικής μουσικής".

"Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας δεν μπορεί να κατακτήσει την επιτυχία μόνος του" είπε και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει "όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου, όλους τους ανθρώπους που είχα ως σήμερα το προνόμιο να μοιραστώ την εμπειρία της μουσικής".

Το βραβείο απονέμεται με βάση τις ψήφους του κοινού και η ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά ώς τις 22 του Ιουλίου. Πρόκειται για την τελευταία διάκριση του Καβάκου ο οποίος έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού.

Πηγή: classicfm

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

The award for the acclaimed Greek violinist and conductor was voted for by the public

SHARE:

24Media Network