Τα 5 εμβληματικά τραγούδια που θα ακούσουμε στην sold out συναυλία – αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον Νίκο Ξυλούρη

Τα 5 εμβληματικά τραγούδια που θα ακούσουμε στην sold out συναυλία – αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον Νίκο Ξυλούρη
Η οικογένεια Ξυλούρη και o ΣταύροςΞαρχάκος MANIOS_CHRISTOS_

Το NEWS 24/7 παρουσιάζει τα πέντε εμβληματικά τραγούδια που θα ακούσουμε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη συναυλία που έχει επιμεληθεί ο Σταύρος Ξαρχάκος και είναι αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη.

Είναι μία από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες του φθινοπώρου. Ο λόγος; Δύο ονόματα- μύθοι του ελληνικού τραγουδιού, ο Νίκος Ξυλούρης και ο Σταύρος Ξαρχάκος. Λογικό και αναμενόμενο λοιπόν το απόλυτο sold out -που σημειώθηκε από τις αρχές Σεπτεμβρίου – της μεγάλης συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη – σε επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου – στον Νίκο Ξυλούρη.

Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Ηρώ Σαΐα

Σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο ο Σταύρος Ξαρχάκος θα υποδεχθεί στη σκηνή, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, την οικογένεια Ξυλούρη: τους Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη και Ελευθερία Ξυλούρη. Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα θα αποδώσουν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και με τις λύρες τους θα μας ταξιδέψουν στην Κρήτη. Μαζί τους οι Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Ηρώ Σαΐα, από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού σήμερα, θα ολοκληρώσουν αυτό το αφιέρωμα ερμηνεύοντας τραγούδια που εχει τραγουδησει ο Νίκος Ξυλούρης.

«Ήτανε μια φορά μια αρχέγονη φωνή που χαράχτηκε ανεξίτηλα μέσα μας
Ήτανε μια φορά η δυνατή φιλία μας
Ήτανε μια φορά μια μικροπαντρεμένη, η Ουρανία
Ήτανε μια φορά ο Αρχάγγελος της Κρήτης
Ήτανε μια φορά, είναι και θα είναι πάντα η ανεπανάληπτη φωνή του
Στις καρδιές μας και σε όλες τις στιγμές που θέλουμε να νιώσουμε
Ήτανε και θα είναι πάντα
Ο ένας και μοναδικός Νίκος Ξυλούρης»
Σταύρος Ξαρχάκος

Σε αυτό το αφιέρωμα θα ακούσουμε -υπό τη διεύθυνση και επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου- αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από διάφορες φάσεις της πορείας αυτού του μεγάλου τραγουδιστή.

Ανάμεσά τους θα ακουστουν τα:

Πώς να σωπάσω

Έβαλε ο Θεός σημάδι


Ήτανε μια φορά

Βενετιά

Μανα κι’αν ερθουν οι φιλοι μου ή Σε ψηλό βουνό

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σταύρος Ξαρχάκος (Ενορχήστρωση & Διεύθυνση Ορχήστρας)/Συμμετέχουν: Ψαραντώνης, Γιάννης Ξυλούρης, Γιώργης Ξυλούρης, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπης Ξυλούρης, Ελευθερία Ξυλούρη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος,Ηρώ Σαΐα

Ορχήστρα: ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ – πιάνο/ΧΑΡΗΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ – ηλεκτρικό μπασο/ΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ντραμς-κρουστά/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΤΖΙΑΛΑΣ – ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ – κλασική κιθάρα/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΝΗΣ – βιολί/ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΣΚΟΣ – πνευστά/ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΑΚΚΑΣ – μπουζούκι/ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΓΚΑΡΗΣ – ακορντεόν/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ – φλάουτο/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ – νυκτά έγχορδα/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ – νυκτά έγχορδα/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ – σαντούρι

Ιnfo: Ωδείο Ηρώδου Αττικού/Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου/Ώρα Έναρξης: 21.00

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα