Tατουάζ με την τέφρα του θρυλικού Λέμι των Motörhead έκανε ο Χέτφιλντ των Metallica

Διαβάζεται σε 5'
James Hetfield
James Hetfield AP Photo

Tατουάζ προς τιμήν των Motörhead και του εμβληματικού Λέμι Κίλμιστερ έκανε o frontman των Metallica, Τζέιμς Χέτφιλντ.

Το απόλυτο tribute σε έναν θρύλο του μέταλ“… έτσι περιγράφουν οι θαυμαστές των Metallica το νέο τατουάζ του frontman της μπάντας, Τζέιμς Χέτφιλντ (James Hetfield), παντοτινά αφιερωμένο στον εμβληματικό μουσικό Λέμι Κίλμιστερ (Lemmy Kilmister) που πέθανε σε ηλικία 70 ετών το 2015.

Ο leader των Motörhead – απόλυτα σεβαστός και αγαπητός σε όλο το φάσμα της ροκ και μέταλ μουσικής παγκοσμίως – διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου το 2015 και έφυγε από τη ζωή με… συνοπτικές διαδικασίες.

Στην κηδεία του βρέθηκαν πασίγνωστα ονόματα της ροκ μουσικής σκηνής, όπως ο Dave Grohl των Nirvana και των Foo Fighters, ο κιθαρίστας των Guns N’ Roses Slash και μέλη των Metallica.

Έξι χρόνια μετά το θάνατο του Λέμι από καρκίνο οι στενοί του φίλοι μοιράστηκαν λίγη από την τέφρα του η οποία ήταν τοποθετημένη μέσα σε μικρές ασημένιες σφαίρες. Ο Χέτφιλντ βρήκε τον καλύτερο τρόπο να τη… χρησιμοποιήσει! 

Τατουάζ με τη στάχτη του Λέμι – “Έχεις ακούσει τελευταία κάτι πιο ροκ από αυτό;”

Motorhead bassist Lemmy Kilmister performs on the Pyramid stage during Glastonbury Music Festival on Friday, June 26, 2015 at Worthy Farm, Glastonbury, England. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)

Οι Metallica έχουν διασκευάσει το “Overkill” δεκάδες φορές, όλη η μπάντα κάποτε εμφανίστηκε ως “The Lemmys” στα 50α γενέθλια του Λέμι, και οι στίχοι του Χέτφιλντ στο “Murder One” των Metallica είναι ουσιαστικά μια σειρά από αναφορές στον μπροστάρη των Motörhead. Τώρα ο Κίλμιστερ θα είναι για πάντα μέρος του Χέτφιλντ, αφού ο τραγουδιστής ανακάτεψε λίγη από την τέφρα του σε μελάνι για τατουάζ και “χτύπησε” το σύμβολο του μπαστουνιού μέσα σε έναν σιδερένιο σταυρό στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού.

Οι Motörhead βοήθησαν στην πρωτοπορία της heavy metal μουσικής στη Βρετανία με μια σειρά από άλμπουμ, μεταξύ των οποίων και η επιτυχία του 1980 “Ace Of Spades” – προφανώς το τατουάζ του Χέτφιλντ είναι σαφής παραπομπή σε αυτό. Κατόπιν το μοιράστηκε στον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος στο Ιnstagram με τους 11 εκατομμύρια ακολούθους του να τον αποθεώνουν.

«Με το σταθερό χέρι του φίλου μου και tattoo artist Corey Miller απέκτησα αυτό το τατουάζ. Ένα αφιέρωμα στον φίλο και την πηγή έμπνευσής μου, τον κ. Λέμι Κίλμιστερ. Χωρίς αυτόν, ΔΕΝ θα υπήρχαν οι Metallica» έγραψε στη λεζάντα ο τραγουδιστής. «Μαύρο μελάνι αναμεμειγμένο με λίγη από την τέφρα του που μου παραχωρήθηκε τόσο ευγενικά. Έτσι, τώρα μπορεί ακόμα να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλό του στον κόσμο» συμπλήρωσε.

 

Οι Motörhead είχαν μεγάλη σχέση με τους Metallica που κάθονται σήμερα εδώ”, δήλωσε ο Χέτφιλντ σε συνέντευξή του στο Sirius XM το 2016. “Αλλά και μόνο ο Λέμι ως οντότητα, ως ένα είδος πατρικής φιγούρας, μας βοήθησε πολύ. Δεν φοβόταν. Είχε χαρακτήρα. Και ήταν ο εαυτός του. Και όλοι το σεβόμασταν αυτό τόσο πολύ. Έκανε τα δικά του πράγματα μέχρι την τελευταία του πνοή. Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, πώς θα μπορούσες να μην εμπνευστείς από αυτό;

Το καλοκαίρι του 1981 ο ντράμερ των Metallica, Λαρς Ούλριχ ακολούθησε τους Motörhead σε περιοδεία. Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone λίγο μετά το θάνατο του Λέμι είχε πει: “Με δέχτηκαν, με άφησαν να γίνω μέρος αυτού που έκαναν, και αυτό ενέπνευσε τον James και εμένα να φτιάξουμε αυτό το συγκρότημα βασισμένοι σε αυτή τη στάση και αυτή την αισθητική τού να εμπλέκεσαι με τους οπαδούς σου και να είσαι ανοιχτός και διαφανής και να αφήνεις τους ανθρώπους να μπαίνουν μέσα και να μοιράζεσαι την εμπειρία“.

 

FILE - This June 26, 2015 file photo shows Motorhead bassist Lemmy Kilmister performing on the Pyramid stage during Glastonbury Music Festival at Worthy Farm, Glastonbury, England. London's Natural History Museum announced Aug. 8, 2017, that scientists have named a prehistoric crocodile after Kilmister. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP, File)

Ο Hetfield έχει μιλήσει στο παρελθόν για την επιρροή των Motörhead και μάλιστα είχε ζητήσει να ενταχθούν οι Motörhead στο Rock And Roll Hall Of Fame.

Μετά τον θάνατο του Λέμι, είναι πραγματικά σημαντικό για μένα να δω τους Motörhead να αναγνωρίζονται – γιατί δεν υπάρχει πιο rock’ n ‘roll άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη από τον Λέμι” είχε πει ο Χέτφιλντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα