Το πρώτο ελληνικό μουσικό album φτιαγμένο με τεχνητή νοημοσύνη είναι γεγονός- Ακούστε το!

Dance with Invisible Partners
Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, γίνεται ευρεία χρήση τεχνητής νοημοσύνης και συν-δημιουργείται ένα μουσικό άλμπουμ, όπου μεγάλο μέρος των στίχων και της μουσικής γράφτηκε με τη χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, σε έναν διάλογο μεταξύ του ήχου του παρελθόντος, και του (μετά-ανθρώπινου) μέλλοντος. EDITED IN PRISMA APP WITH GLARE

Το #artificial είναι το δεύτερο studio album των Dance with Invisible Partners, που ακολουθεί το πετυχημένο “Honey”.

Τι συμβαίνει όταν λαμβάνει χώρα μία pop σύμπραξη ανθρώπου και μηχανής; Καταρχάς δε δίνεται απάντηση στην ερώτηση: τι είναι φυσικό και τι τεχνητό. Κατά δεύτερον, δημιουργείται ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό άλμπουμ!

Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, γίνεται ευρεία χρήση τεχνητής νοημοσύνης και συν-δημιουργείται ένα μουσικό άλμπουμ, όπου μεγάλο μέρος των στίχων και της μουσικής γράφτηκε με τη χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, σε έναν διάλογο μεταξύ του ήχου του παρελθόντος, και του (μετά-ανθρώπινου) μέλλοντος.

ADVERTISING

Το #artificial είναι το δεύτερο studio album των Dance with Invisible Partners, που ακολουθεί το πετυχημένο “Honey”, μία σειρά έργων για θέατρο και κινηματογράφο και ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λίβανο, Σερβία και Μάλτα.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου σε (χρυσό και ασημί) μεταλλικό USB robot 50 αριθμημένων αντιτύπων, ψηφιακά και ως NFT (Νon-Fungible Tokens). Το NFT είναι μια πρόσφατη μορφή διάδοσης αντικειμένων Τέχνης. Ένα άυλο, ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας που αποθηκεύεται μέσα στο blockchain, περιέχει πληροφορίες που το κάνουν μοναδικό και αποκτά αυτόματα συλλεκτική αξία.

Πρώτο δείγμα από το album το Love is a virus με την υπνωτιστική του ατμόσφαιρα.

Ο δίσκος #artificial στην ουσία του είναι έργο επικοινωνίας. Η επικοινωνία μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, του αναλογικού και του ψηφιακού, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από άνθρωπο σε μηχανή.

Έκπληξη αποτελεί η ερμηνευτική συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη στο τραγούδι "Poulia".

Το συγκρότημα Dance With Invisible Partners - που πήρε το όνομα του από τον νυχτερινό Αμοργιανό ουρανό – είναι το προσωπικό δημιούργημα του μουσικού και επιστήμονα Κωστή Γαρδίκη, ο οποίος χαρακτηρίζει την μουσική του ως μεταφυσική pop.

Link Spotify : https://open.spotify.com/artist/38gbnDs4X9ma7mLvSj7iTU

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network