U2: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το κορυφαίο συγκρότημα της ροκ

U2: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το κορυφαίο συγκρότημα της ροκ
U2 AP

Σαν σήμερα, το 1976, οκτώ έφηβοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Ο λόγος για τους U2 που σήμερα μετράνε 43 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή.

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου του 1976, όταν το ιρλανδέζικο συγκρότημα των U2 απέκτησε «σάρκα και οστά» στο σπίτι του ντράμερ Λάρι Μάλεν στο Δουβλίνο.

Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα εναλλακτικής ροκ που προέρχεται από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και αποτελείται από τους Πολ Χιούσον (φωνητικά και κιθάρα), Ντέιβιντ Ίβανς ή The Edge (κιθάρα, πλήκτρα και φωνητικά), Άνταμ Κλέιτον (μπάσο) και Λάρρυ Μιούλεν Τζούνιορ (ντραμς και κρουστά). Πάμε να δούμε πέντε πράγματα για τους U2.

1. Τα ονόματα μέχρι να καταλήξουν ως U2

Αρχικά το συγκρότημα είχε ως όνομα “Feedback”. Ένα χρόνο αργότερα μετονομάστηκε σε “The Hype” και στη συνέχεια πήρε και το τελικό του όνομα “U2”.

2. Η ιστορία πίσω από το κομμάτι “One”

Bono AP

Ένα από τα πιο δυνατά τους τραγούδια, που έχει συγκινήσει ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με φήμες, οι εντάσεις που υπήρχαν ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος μετά την κυκλοφορία του «Achtung Baby», τους έφερε ένα βήμα πριν τη διάλυση.

Το «One» ήταν το τραγούδι που τους έσωσε και τους έφερε ξανά μαζί. Οι στίχοι μπορούν και πάλι να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως και οι ερμηνείες είναι πολλές. Άλλοι υποστηρίζουν ότι μιλά για έναν ομοφυλόφιλο γιο που λέει την αλήθεια στους γονείς του και δημιουργεί μια σχέση στην οποία και οι δύο πλευρές έχουν πληγωθεί υπερβολικά, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μέσα από το κομμάτι εμφανίζεται η ταραχώδης σχέση του Bono με τον πατέρα του.

3. Ρεκόρ βραβείων

Το συγκρότημα στην μουσική του παρουσία έχει κυκλοφορήσει συνολικά πάνω από 12 στούντιο άλμπουμ, έχει πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια αντίτυπα, έχει κερδίσει 22 βραβεία Grammy και μάλιστα έχει το ρεκόρ αφού κανένα συγκρότημα μέχρι στιγμής δεν έχει κερδίσει τόσα.

4. Φτώχεια, κοινωνική αδικία, πείνα

Η κοινωνική αδικία, η φτώχεια, η πείνα ήταν μερικά από τα βασικότερα θέματα στα τραγούδια των U2 . Ταξίδια και συναυλίες έγιναν γι αυτό το λόγο στην Αφρική, αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όλοι θυμόμαστε την συνάντηση του Μπόνο με τους ισχυρότερους ηγέτες του κόσμου προσπαθώντας να μεταφέρει αλλά και να τους εξηγήσει για το τι κάνουν στον πλανήτη μας όλοι όσοι έχουν την εξουσία.

Bono Rich Fury/Invision/AP

5. Η μέρα που ο Bono έχασε τη φωνή του

Ήταν πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη, 2018. Το συγκρότημα είχε προγραμματίσει συναυλία στο Βερολίνο. Όλα ήταν οργανωμένα, ο τραγουδιστής Bono βρισκόταν σε άριστη κατάσταση, όπως και η φωνή του πριν από τη συναυλία.

Bono AP

Το συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή, ξεκίνησε να παίζει μουσική, ωστόσο έπειτα από μερικά τραγούδια ο τραγουδιστής υπέστη ολική απώλεια της φωνής.

“Δεν ξέρουμε τί συνέβη και θα συμβουλευτούμε γιατρό”, ανέφερε το ροκ συγκρότημα σε ανακοίνωση που ανήρτησε στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version