Οι συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου επιστρέφουν

Οι συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου επιστρέφουν

Πέντε μουσικές (μα όχι αποκλειστικά) βραδιές τον Ιούνιο, κι άλλες εφτά τον Ιούλιο υπόσχονται ψυχαγωγία και δροσιά στο κέντρο της πόλης.

Ξεκινάει σήμερα 24 Μαΐου η προπώληση των εισιτηρίων για τις 12 εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν Ιούνιο και Ιούλιο, για ακόμη μια χρονιά, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Με ένα πρόγραμμα που εκκινεί από την συμφωνική μουσική, περνάει από την τζαζ, την ρέγκε, την έθνικ, και την σημερινή τραγουδοποιία, κάνοντας, όμως, στάσεις και στην κωμωδία σταντ-απ, και στον βωβό κινηματογράφο, οι βραδιές στον Κήπο του Μεγάρου καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα προτιμήσεων. Και δεδομένου ότι οι θεατές των εκδηλώσεων, εκτός του ότι θα πρέπει να φοράνε τις μάσκες τους, θα πρέπει να κάτσουν και στις ενδεδειγμένες αποστάσεις, τα εισιτήρια δεν είναι… ανεξάντλητα. Σπεύστε.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΙΟΥΝΙΟΣ

•Στις 9/6, το διαχρονικό χιτ της μπαρόκ μουσικής «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι ερμηνευμένο από μουσικούς της Καμεράτας με όργανα εποχής, υπό την διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.

•Στις 11/6, η τραγουδοποιός Ειρήνη Σκυλακάκη (γνωστότερη ως Irini Skylakaki) παρουσιάζει κομμάτια από την τελευταία της δισκογραφική δουλειά «Souvenir», παρέα με την κιθάρα της.

•Στις 17/6, ρέγκε και ηχοχρώματα Καραϊβικής με την φωνάρα της Sugahspank (Γεωργία Καλαφάτη), τους Roots Evolution, και τον παραγωγό-ντιτζέι Blend Mishkin.

•Στις 21/6, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, μια πρωτότυπη σύμπραξη μεταξύ του συνόλου εγχόρδων Athens Classical Players, των world-μεσογειακών μουσικών των encardia, και του γυναικείου φωνητικού συνόλου Chόres.

•Στις 25/6, βωβό σινεμά με τον τρόπο τον παλιό: ενώ στην οθόνη θα προβάλλεται το ρομαντικό δράμα του Μούρναου «Η αυγή» (1927), ο Μάνος Κιτσικόπουλος θα αυτοσχεδιάζει στο πιάνο.

ΙΟΥΛΙΟΣ

•Στις 2/7, ο μάστερ των ντραμς και της τζαζ, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, παρουσιάζει κομμάτια από τον τελευταίο του δίσκο («Κύκλοι»), πλαισιωμένος από 10μελή ορχήστρα, κουαρτέτο τζαζ, και τις φωνές των Δήμητρα Σελεμίδου και Παναγιώτη Λάμπουρα.

•Στις 9/7, τραγουδιστικό ποτ-πουρί, αυθορμητισμός, και καντάρια ταλέντου, καθώς Κατερίνα Πολέμη, Παυλίνα Βουλγαράκη, Μαρία Παπαγεωργίου, Θέμος Σκανδάμης και Δημήτρης Κόψης μοιράζονται την σκηνή.

•Στις 12/7, ο μέγιστος Γιώργος Κοντραφούρης, το πιάνο του, και το τζαζ τρίο του σε μια μυσταγωγική κατάδυση στην τελευταία του δισκογραφική δουλειά, «The Passing».

•Στις 14/7, τέρμα οι μουσικές, τόπο στον σπιντάτο, λεκτικό αυτοσχεδιασμό και την… όρθια (stand-up, ντε) κωμωδία της μοναδικής Κατερίνας Βρανά.

•Στις 16/7, ο πολυσχιδής κλασικο-ηλεκτρονικός Theodore παρουσιάζει ένα σόου ονόματι «Floating», που περιλαμβάνει ήδη γνωστά κομμάτια του, αλλά και μια πρόγευση από το νέο ακυκλοφόρητο άλμπουμ του.

•Στις 19/7, ο κήπος του Μεγάρου υποδέχεται την φωνή, τους στίχους, και τις μουσικές της Πέννυς Μπαλτατζή –γκεστ, ο Ελληνοβρετανός D3lta.

•Στις 21/7, φινάλε των φετινών κηπο-εκδηλώσεων με την φωνή της Έλλης Πασπαλά, τα πνευστά του Ντέιβιντ Λιντς, και το πιάνο του Τάκη Φαραζή –μαζί με τις συνθέσεις τους.

INFO: Το εισιτήριο για όλες τις βραδιές κοστίζει 15€, εκτός από την 21η Ιουνίου όπου η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης 21:00, εκτός πάλι από την 21η Ιουνίου που η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα