Ομαδική έκθεση φωτογραφίας: Kλίκable_a new perspective - Πως αντιλαμβάνεται την φωτογραφία ένας τυφλός;

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας: Kλίκable_a new perspective - Πως αντιλαμβάνεται την φωτογραφία ένας τυφλός;

Μια έκθεση με σκοπό να αποδείξει με τον πιο εύλογο τρόπο ότι τέχνη και δημιουργία έχουν την ικανότητα να ξεπερνούν οποιοδήποτε φυσικό ή κοινωνικό χαρακτηριστικό.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι με και χωρίς οπτικές αναπηρίες παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια ξεχωριστή έκθεση που τιτλοφορείται “Kλίκable_a new perspective”και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων από τις 13 έως και τις 19 Ιουλίου. Επιστέγασμα του εκπαιδευτικού προγράμματος Κλικ-able Project - Εξοικείωση με την τέχνη της φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία, η μοναδική αυτή έκθεση σκοπό έχει να αποδείξει με τον πιο εύλογο τρόπο ότι τέχνη και δημιουργία έχουν την ικανότητα να ξεπερνούν οποιοδήποτε φυσικό ή κοινωνικό χαρακτηριστικό. Ξεφεύγοντας από τα “στενά” όρια της όρασης, η τέχνη της φωτογραφίας, μπλέκεται με τις άλλες αισθήσεις όπως την ακοή, την αφή, την όσφρηση….Με αυτόν τον τρόπο επαναπροσδιορίζεται μέσα από μια νέα οπτική και ανοίγει καινούργιους δρόμους δημιουργίας και αντίληψης.

Κλικ-able Project - Εξοικείωση με την τέχνη της φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία

Το πρόγραμμα οργανώνεται από τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal, ο οποίος από το 2016, δημιουργεί τις συνθήκες για την ισότιμη συμμετοχή όλων στην τέχνη και τον πολιτισμό και υλοποιήθηκε από τον Νοέμβριο του 2018 έως και τον Μάιο του 2019. Η μικτή ομάδα που δημιουργήθηκε από άτομα με οπτικές αναπηρίες αλλά και βλέποντες που εξασκήθηκαν στη μέθοδο της “τυφλής φωτογράφισης” (Blindfold),εκπαιδεύτηκε πάνω σε προσαρμοσμένες τεχνικές φωτογραφίας και πειραματίστηκε φωτογραφίζοντας ενδιαφέροντα σημεία της πόλης. Κατά την διάρκεια του προγράμματος η ακουστική περιγραφέας Κερασία Μιχαλοπούλου ανέλαβε την εκπαίδευση των συμμετεχόντων της ομάδας στην ακουστική περιγραφή και την επιμέλεια των υπηρεσιών προσβασιμότητας.

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας: Kλίκable_a new perspective - Πως αντιλαμβάνεται την φωτογραφία ένας τυφλός;

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας

Η έκθεση είναι προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία, μέσω υπηρεσίας ακουστικής περιγραφής και ανάγλυφη απεικόνιση φωτογραφιών.Επίσης, διατίθενται ενημερωτικά έντυπα σε γραφή braille και μεγαλογράμματη σειρά. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς συγκεκριμένες μέρες και ώρες θα πραγματοποιούνται βιωματικές ξεναγήσεις της έκθεσης και εργαστήρια φωτογραφίας.

.H έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Το Κλικ-able Project υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος «Σημεία Στήριξης». Χορηγός των εγκαινίων είναι η εταιρεία Aithra.

Πότε: 13 έως και 19 Ιουλίου 2019

Ημέρες και Ώρες: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00, Δευτέρα κλειστά.

Υπηρεσία ακουστικής περιγραφής και βιωματική ξενάγηση:

Σάββατο 13 Ιουλίου: 19.00 - 22.00

Κυριακή 14 Ιουλίου: 11.00 - 14.00

Τρίτη έως Παρασκευή (19 - 16 Ιουλίου): 17.00 - 20.00

Εγκαίνια: Σάββατο 13 Ιουλίου 19:00 - 22:00

Που: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851, Στάση Μετρό Κεραμεικός ή Θησείο. ΧΑΡΤΗΣ

*Ο χώρος διαθέτει ράμπες εισόδου - Επιτρέπονται οι σκύλοι οδηγοί τυφλών.

Είσοδος ελεύθερη

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων.

SHARE:

24Media Network