Παναγία των Παρισίων: Προσωρινή δομή με “άρωμα” αναγέννησης

Παναγία των Παρισίων: Προσωρινή δομή με “άρωμα” αναγέννησης
Παναγία των Παρισίων, Προσωρινή δομή Instagram (genslertampa)

Η προσωρινή δομή ήδη έχει πάρει θετικές κριτικές και σχόλια και αναπαράγει τις φυσικές διαστάσεις του καθεδρικού ναού. Σκοπός της κατασκευής είναι να μεταδώσει μία δήλωση ελπίδας και αναγέννησης.

Ένα εγχείρημα για την επαναλειτουργία της Παναγίας των Παρισίων, μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης από την καταστροφική φωτιά, με μία προσωρινή αρχιτεκτονική εγκατάσταση προτάθηκε και όλα δείχνουν να προκρίνεται.

Η προσωρινή δομή ήδη έχει πάρει θετικές κριτικές και σχόλια και αναπαράγει τις φυσικές διαστάσεις του καθεδρικού ναού.

Η Gensler, διεθνής εταιρεία αρχιτεκτονικής, πρότεινε να δημιουργηθεί περίπτερο παράλληλα με την Παναγία των Παρισίων, το οποίο θα χρησίμευε ως προσωρινός τόπος λατρείας μέχρι να αποκατασταθεί ο Ναός. Το Pavillon Notre-Dame, όπως αποκαλείται, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει λειτουργίες, όσο θα ανακαινίζεται ο καθεδρικός Ναός.

Στόχος της εταιρείας αρχιτεκτονικής είναι να κατασκευαστεί ένας ταπεινός χώρος, απλός, μη μεγαλειώδης, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία και υπερβολές. Ένας χώρος που μετά την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων θα μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις.

Η κατασκευή χαρακτηρίζεται από ελαφριά πλαστική μεμβράνη και τοιχώματα από ημιδιαφανή πολυανθρακικά πάνελ, ο συνδυασμός των οποίων δημιουργεί μία ψευδαίσθηση μινιμαλισμού και ελαφρότητας στον χώρο. Με την αφαίρεση κάποιων πάνελ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη θέα της δυτικής όψης της Νοτρ Νταμ.

Σκοπός της κατασκευής είναι να μεταδώσει στους Γάλλους αλλά και στους επισκέπτες μία δήλωση ελπίδας και αναγέννησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα