Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης

Θλίψη στον δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό και θεατρικό χώρο σκόρπισε η είδηση του άκαιρου θανάτου του.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από αναρτήσεις φίλων και γνωστών του στα κοινωνικά Μέσα, πέθανε σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου, Βασίλης Μπουζιώτης, σε ηλικία 54 ετών. Λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του, αλλά ήταν γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευτεί.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του ίδιου του εκλιπόντα στις 3 Ιουνίου στον τοίχο του στο Facebook: «Ξημέρωσε. Το πουλιά έστησαν ένα χαρούμενο τραγούδι. Το βράδυ ήταν δύσκολο. Πολύ δύσκολο με ελάχιστο ύπνο. Μα κοίτα πως ξημερώνει πάντα και τι όμορφα κελαηδούν τα πουλιά… Σας τρόμαξα χθες -εγώ να δείτε πως έχω τρομάξει. Αλλά εδώ στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου ο μάγος Κωσταντίνος Στρατούλιας όμως και η ομαδάρα του, με φροντίζουν με ζηλευτό τρόπο και κάνουν το παν να νικήσουμε άμεσα…»

Ενδεικτική του πόσο ξεχωριστός και αγαπητός ήταν ο Βασίλης Μπουζιώτης στους καλλιτεχνικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους είναι η σημερινή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Instagram: «Ο Βασίλης Μπουζιώτης δεν μένει πια εδώ. Πήγε να συναντήσει την μανούλα του και την όμορφη Έφη του. Φεύγει και παίρνει μαζί του τις αναμνήσεις μας, τα νιάτα μας, τα ξενύχτια, τα καυγαδάκια και τις σφιχτές αγκαλιές, τα αποκλειστικά του, τη λατρεία του για το θέατρο και τους ανθρώπους του. Έφυγε νέος, έφυγε θαρραλέος, έφυγε όπως έζησε με το κεφάλι ψηλά. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος κι ένας παθιασμένος δημοσιογράφος. Αφήνει πίσω τον αγαπημένο ανεψιό, αφήνει πίσω κι εμάς τους φίλους και συναδέλφους του που τόσο τον αγαπήσαμε. Δεν θα σε ξεχάσουμε Βασίλη, αλήθεια στο λέω. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε ξεχάσουμε. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχουμε πάντα μέσα μας τον ήχο της φωνής σου στο τηλεφωνο, εκείνο το τόσο δικό σου το ‘έλα βρε’ που ήταν ο κλασικός χαιρετισμός σου. Αντίο Βασίλη, τιμή μου που σε γνώρισα!»

Ο Βασίλης Μπουζιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και κινηματογράφο. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1988 από την εφημερίδα «Επικαιρότητα», υπήρξε συνεργάτης του ενθέτου «Έψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», ενώ εργάστηκε στα περιοδικά «Πρόσωπα» και «Κλικ» πριν ενταχθεί στο δυναμικό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» το 1992. Διετέλεσε διευθυντής του τηλεοπτικού περιοδικού «TV Zάπινγκ», ενώ είχε συνεργαστεί με την Σεμίνα Διγενή στις εκπομπές «Made in Greece»και «Πανικός».

Γνωστός για το πάθος του για το θέατρο -έγραφε κριτικές από το 1995-, καθώς και για την έφεσή του στις αποκλειστικές ειδήσεις, ο Μπουζιώτης ήταν τα τελευταία χρόνια αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Real News”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα