Πώς θα γίνουν οι συναυλίες: Απόσταση 1,5 μέτρο, μάσκες, πληρότητα 40%

Πώς θα γίνουν οι συναυλίες: Απόσταση 1,5 μέτρο, μάσκες, πληρότητα 40%
Συναυλία (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Τι ισχύει για τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα, όπως είναι οι συναυλίες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (06/5) η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν με στόχο τη θρωράκιση του καλλιτεχνικού κλάδου και των εργαζομένων του, ενώ εξήγησε πώς θα ανοίξουν σινεμά και μουσεία, καθώς και πώς θα παραγματοποιηθούν φέτος τα πολιτιστικά δρώμενα.

Ως προς τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα, όπως είναι οι συναυλίες, ανέφερε πως θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου, μόνο σε ανοικτούς χώρους, ενώ θα πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω μέτρα:

– Τα άτομα -με μη ιατρική μάσκα- που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις, τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

– Όριο πληρότητας 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις. Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων.

– Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Επίσης, ισχύουν η σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος για το κοινό, οι ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες υγιεινής.

«Οι κρατικές σκηνές και ορχήστρες, καθώς και τα ΔΗΠΕΘΕ, δηλαδή οι φορείς που επιδοτούνται από το κράτος, καλούνται φέτος να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στο να παραμείνει ο πολιτισμός ενεργός αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε η κ. Μενδώνη.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα προσαρμόσει τις δράσεις του αναλόγως και θα εστιάσει στις παραγωγές των κρατικών πολιτιστικών φορέων, ενώ θα αξιοποιήσει και τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, το ΥΠΠΟΑ, σε συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς του θα διοργανώσει από 15 Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους, 200 «μικρά» πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία αποτιμώνται περίπου σε 2 εκατομμύρια ευρώ. Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι θα παραχωρούνται δωρεάν προκειμένου να διευκολύνονται όσοι επαγγελματίες του πολιτισμού θελήσουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις στους χώρους αυτούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα