Σταμάτης Φασουλής: Δεν ξέρω αν έκανε σωστά ή λάθος ο Τσίπρας…Ξεράδια ξέρουν κι όσοι πήγαν στο Σύνταγμα

Σταμάτης Φασουλής: Δεν ξέρω αν έκανε σωστά ή λάθος ο Τσίπρας…Ξεράδια ξέρουν κι όσοι πήγαν στο Σύνταγμα
O Σταμάτης Φασουλής, τον Αύγουστο του 2017 Eurokinissi

Για τη συμφωνία στο Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια, για την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, για τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση, για τον Ερντογάν, αλλά και για τη διχρονη απουσία του από τη σκηνή μίλησε ο σημαντικός θεατράνθρωπος

«Κατάφερε ο Μπαρμπαρούσης να ξεφύγει με 180 χιλιόμετρα! Εντάξει, μπορείς να ξεφύγεις  από ένα κι από δυο μπλόκα,  αλλά όταν υπάρχουν αλλεπάλληλα μπλόκα πώς ξεφεύγεις; Μου φαίνεται  λίγο τρελό να σου ξεφεύγει ο κύριος αυτός που υπήρξε βουλευτής και τον διέγραψαν τώρα!», διαπίστωσε στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ  στον ΑΕΡΑ, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, ο Σταμάτης Φασουλής,  προσθέτοντας, ερωτώμενος για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ  στη Βουλή, με αφορμή τη λύση στην ονοματοδοσία των Σκοπίων: «Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Δεν ξερω αν έπρεπε  να γίνει πρόταση μομφής, δεν ξέρω αν τώρα έπρεπε να λυθεί το Σκοπιανό, δεν ξέρω αν έκανε σωστά ή λάθος ο κ. Τσίπρας. Όντως, δεν ξέρω έτσι που έχουμε ανακατέψει τα πράγματα τόσο πολύ, δεν ξέρει κανείς ποιος είναι ποιος. ‘Ξεράδια’ ξέρουν, επίσης, όσοι συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα».

Δεν έχει εικόνα όσων συγκεντρώνονται στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, αλλά «θα ήθελα να ξέρω πού οδηγούν αυτές οι κινήσεις.Οδηγούν σε σπασμωδικά πράγματα, σε  μια επίφαση πολιτικότητας που μόνο πολιτική συνείδηση δεν δημιουργεί. Θυμάστε πριν από τις εκλογές που είχε καταλήξει αυτό: να κάνει όλους τους μαθητές να μουτζώνουν την παρέλαση και αυτό να γίνεται πρωτοσέλιδο ότι πρόκειται για αντίσταση κατά κάποιας Αρχής. Το μόνο που συνέβη είναι ότι απλά μερικοί από τους αγανακτισμένους μπήκαν στη Βουλή».

«Συγκυβερνούν οι Ακροδεξιοί»

Συμμερίζεται την επίθεση του Μίκη Θεοδωράκη κατά του πρωθυπουργού: «Δεν είναι κάπως περίεργο αυτοί που βρίζεις να σε επαινούν; Είναι περίεργο, εκεί που έλεγες «go back ,κυρία Μέρκελ»…τώρα να σε λιβανίζουν κι εσύ να επαίρεσαι; Είναι ένα από τα περίεργα που συμβαίνουν στη Βουλή σήμερα. Δεν ξέρεις πια ποιος είναι ο Δεξιός, ποιος ο Αριστερός, ποιος είναι ο προοδευτικός. Κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι συνεργάζεται με Ακροδεξιούς, ενώ συγκυβερνούν οι Ακροδεξιοί.  Υπουργό Αμυνας έχουμε έναν άνθρωπο της Ακροδεξιάς. Αυτό δεν λέγεται «πρώτη φορά Αριστερά», λέγεται «πρώτη φορά Αριστερά με Ακρα Δεξιά». Ετσι να το λέμε και έτσι είναι. Και αυτό ως έκτρωμα, ως τραγέλαφος, θα κάνει και σωστά πράγματα – και πολύ απεχθή».

‘Αποψη δεν εκφέρει για το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, «αλλά  πιστεύω ότι δεν έπρεπε να ορκιστεί. Δεν είχε καμία δουλειά».

Ωστόσο αναρωτιέται για την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή: «Μου αρέσει που μετά από τόσα χρόνια κατάψυξης βγαίνει  να πει τι; Ο Καραμανλής  είναι υπεύθυνος για το 50% του οικονομικού αδιεξόδου. Εκανε τον Βούδα, δεν μιλούσε καθόλου και βγηκε μόνο στο Δημοψήφισμα σαν το silver alert! Ξαναβγηκε να πει τι όταν υπάρχει κι ένα τέταρτο Μνημόνιο;»

“Ο Έλληνας καταλαβαίνει μόνο αν υβρίζουν οι βουλευτές…γι αυτό υβρίζουν συχνάκις”

Ολόκληρο το σώμα των βουλευτών ευτελίζει, θεωρεί ο Σταμάτης Φασουλής, την Βουλή.

«’Ενας Έλληνας δεν καταλαβαίνει τι λένε, παρά μόνο αν υβρίζουν, γι αυτό υβρίζουν συχνάκις. Αλλά έχει ευθύνη κι ο πολίτης . Όμοιος ομοίω πελάζει.Ολοι έχουμε μερίδιο ευθύνης».

 Εκλογές στη γείτονα σε λίγες μέρες. Ελπίζει σε μια ανατροπή του τούρκου Σουλτάνου . «Ο Ερντογάν θα σκάσει κάποια στιγμή σαν φούσκα. Είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα», εκτιμά.

Υπερπαραγωγικός, στις   4 Ιουλίου ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τη μεγάλη συναυλία ««‘Ολοι μαζί μπορούμε», στο Καλλιμάρμαρο, με τους Σαββόπουλο, Νταλάρα, Γλυκερία,Βαλτινό, Αρβανιτάκη, Νέγκα, Μπάση, Κότσιρα, Μαραβέγια κ.ά.

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, θα ξανανέβει στη σκηνή ως Συμβολαιογράφος του Ραγκαβή (θέατρο  Χώρα). «Η τέχνη δεν μας έχει ανάγκη, εμείς έχουμε ανάγκη την τέχνη . Δεν ήθελα να παίξω. Γιατι πέρασα μια κρίση τα τελευταία χρόνια», αποκάλυψε. «Οταν έκανα τον «Μπαμπα», που θεωρώ ό,τι καλύτερο έχω κάνει, και ο κόσμος μου γύρισε την πλάτη κανονικά, είπα: «Δεν αφοράς κανέναν, γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι, κάτσε σπίτι σου». Και ήμουνα ανένδοτος. Δεν θα επέστρεφα αν δεν υπήρχε μια πρόταση, όπως ο Συμβολαιογράφος, από τον Ζούλια».

Εξίσου ενθουσιασμένος δηλώνει θα σκηνοθετήσει την Ελένη  Ράντου στο «Blue Jasmine““ του Γούντι ’Αλεν, αλλά και την μεγάλη παραγωγή «Μαγισσες της Σμύρνης» στο Παλλάς, με τους Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μαρία Καβογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη κ.ά.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Σταμάτη Φασουλή στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα