Σταύρος Ξαρχάκος: "Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες"

Σταύρος Ξαρχάκος
Σταύρος Ξαρχάκος EUROKINISSI

Ο γνωστός συνθέτης τοποθετήθηκε για τη διαμάχη του ΑΣΜΑ 450+ με τη Νέα Δημοκρατία, μετά από τη δημοσίευση σποτ του κόμματος, που παρουσίαζε τους καλλιτέχνες ως προεκλογικό "ντεκόρ". "Ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα στο σκάνδαλο της ΑΕΠΙ" σημειώνει.

Θέση στη διαμάχη μεταξύ του σωματείου δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ - Φοίβου Δεληβοριά και Κυριάκου Μητσοτάκη - ΝΔ, πήρε ο γνωστός συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το σωματείο δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ με ανακοίνωση του είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για ανακρίβειες και πολιτική εκμετάλλευση της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δημοσίευσε στο Twitter σποτάκι με αποσπάσματα από τη συνάντηση και δικές του δηλώσεις, ενώ από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε με επιστολή της πως πρόκειται περί λεκτικής παρεξήγησης.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, που υπήρξε πρωτεργάτης στο αίτημα του σωματείου προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να τους στηρίξει με τοποθέτηση Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ και αργότερα στη δημιουργία νέου φορέα, τοποθετήθηκε για το θέμα μέσω ανάρτησής του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

"Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας.

Λυπάμαι πάρα πολύ.

Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδώ και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρισή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινίσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοι βοήθησαν και ποιοι όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανένα κόμμα και καμία παράταξη.

Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ.

Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός.

Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από το Κράτος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατά καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτό (χωρίς να βγει στα κανάλια να το διαφημίσει).

Τέλος, να πληροφορήσω τον κ.Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νικολόπουλος: "Η συνάντηση χρησιμοποιήθηκε για προεκλογικούς σκοπούς από τη ΝΔ"

Επιστολή Μητσοτάκη σε ΑΣΜΑ 450- Δεληβοριά: Λεκτική παρεξήγηση

ΑΣΜΑ 450+: Καταγγέλλουν τη ΝΔ για πολιτική εκμετάλλευση

SHARE:

24Media Network