Στόουνχετζ: Μνημείο από “δεύτερο χέρι” – Πού βρισκόταν πριν την Αγγλία

Στόουνχετζ: Μνημείο από “δεύτερο χέρι” – Πού βρισκόταν πριν την Αγγλία
Stonehenge Shutterstock

Συγκλονιστική διαπίστωση αρχαιολόγων για το Στόουνχεντζ, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δεν διαμορφώθηκε στην Αγγλία, όπου βρίσκεται σήμερα.

Σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη, που αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με το Στόουνχεντζ, προχώρησαν αρχαιολόγοι. Σύμφωνα με την έρευνά τους, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο έγκριτο περιοδικό Antiquity, το μεγαλιθικό μνημείο δεν διαμορφώθηκε στην Αγγλία, όπου βρίσκεται σήμερα αλλά στην Ουαλία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εκεί.

Έτσι φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται ένας αρχαίος μύθος, σύμφωνα με τον οποίο ο μάγος Μέρλιν οδήγησε άνδρες στην Ιρλανδία για να πάρουν έναν μαγικό πέτρινο κύκλο με το όνομα Giants’ Dance και να τον ξαναχτίσουν στην Αγγλία ως μνημείο νεκρών, όπως αναφέρει ο Guardian. Τώρα ένας τεράστιος πέτρινος κύκλος, που δημιουργήθηκε την νεολιθική εποχή ανακαλύφθηκε στην Ουαλία, με χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν ότι ο θρύλος του 12ου αιώνα μπορεί τελικά να μην είναι εντελώς φανταστικός. Η διάμετρος του που φτάνει τα 110 μέτρα είναι πανομοιότυπη με την τάφρο που περικλείει το Στόουνχεντζ και ευθυγραμμίζεται με την ανατολή του ήλιου στο θερινό ηλιοστάσιο, όπως το μνημείο στην Αγγλία.

Ανακαλύφθηκε μια σειρά από τρύπες στο έδαφος από πέτρες που ακολουθούν το περίγραμμα του κύκλου, με σχήματα που μπορούν να συνδεθούν με τους πυλώνες του Στόουνχεντζ. Ένας από αυτούς φέρει ένα αποτύπωμα στη βάση του που ταιριάζει με την ασυνήθιστη διατομή μιας πέτρας του Στόουνχεντζ “σαν κλειδί σε κλειδαριά”, όπως ανακάλυψαν αρχαιολόγοι.

Τα στοιχεία στηρίζουν μια θεωρία αιώνων ότι το μεγαλύτερο προϊστορικό μνημείο της Αγγλίας χτίστηκε στην Ουαλία και το τιμούσαν για εκατοντάδες χρόνια πριν αποσυναρμολογηθεί και μεταφερθεί 225 χιλιόμετρα μακριά, στο Γουίλτσιρ, όπου ξαναστήθηκε ως “μεταχειρισμένο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα