Συναυλία Ειρήνης: Νταλάρας, Νέγκα και Θωμαΐδης μιλούν στο NEWS 24/7

Συναυλία Ειρήνης: Νταλάρας, Νέγκα και Θωμαΐδης μιλούν στο NEWS 24/7
PAPADAKIS PRESS - 24 MEDIA LAB

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Γιώτα Νέγκα και ο Κώστας Θωμαϊδης μιλούν στο NEWS 24/7 για τη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

«Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση»: αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της συναυλίας ειρήνης κατά του πολέμου στην Ουκρανία που διοργανώνεται στα Προπύλαια στην Αθήνα, σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου.

Πλήθος καλλιτεχνών από όλους τους χώρους θα είναι εκεί για δώσουν το “παρών” προτάσσοντας την τέχνη και τον πολιτισμό απέναντι στη φρίκη του πολέμου.

Η εν λόγω συναυλία ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων εξαιτίας του γεγονότος πως στην -αρχική- αφίσα της δε γινόταν καμία αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας, και κυρίως εξαιτίας των αναμεμειγμένων χρωμάτων των δύο χωρών, της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Αυτό ήταν που εξόργισε τους περισσότερους και τους έκανε να μιλούν για εξίσωση θύτη και θύματος. Καθόλου περίεργο, αν λάβουμε υπόψιν πως ζούμε σε μια χώρα ακραίας “πολιτικής ορθότητας” που αρέσκεται να πολώνεται και να διχάζεται ακόμη και για τα αυτονόητα.

Η αρχική αφίσα της συναυλίας

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στο NEWS 24/7 και σημειώσε για τη συναυλία αυτή στην οποία και συμμετέχει πως “γίνεται πόλεμος και συμμετέχουμε όλοι με τη διαδικασία του επείγοντος. Μας κινητοποιεί το τραγικό το παράλογο, της εισβολής και του πολέμου, της ολοκληρωτικής όπως εξελίσσεται, καταστροφής την Ουκρανίας Συμμετέχουμε στη συναυλία, στον μαραθώνιο σε κάθε εκδήλωση αλληλεγγύης, για τη συγκέντρωση βοήθειας για τους αμάχους και τους πρόσφυγες. Ετσι όπως κάναμε παντα”.

Γιώργος Νταλάρας Eurokinissi


Η Γιώτα Νέγκα μάς ανέφερε πως: “θεωρώ πως για άλλη μια φορά χάσαμε την ουσία και μπήκαμε στα επιμέρους. Ίσως από θυμό, ίσως από αμηχανία, από τη δυσκολία που έχουμε περάσει, από φόβο; Θεωρώ όμως πως αυτές οι δράσεις κύριο στόχο έχουν να μην ξεχάσουμε και να μην περάσουν στα ψιλά οι εικόνες του πολέμου δίπλα μας. Οι δράσεις αυτές είναι για να μην ξεχνάμε τι συμβαίνει γύρω μας, για την αλληλεγγύη, για τους ανθρώπους, για τους πρόσφυγες, για τα ορφανά παιδιά. Αυτή είναι η ουσία της συναυλίας της, όχι η διαμάχη για τα επιμέρους. Νομίζω πως όλοι μπαίνουμε σε μία τέτοια δράση για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ξεριζώνονται και για το άδικο του πολέμου. Δεν υπάρχουν κερκίδες στον πόλεμο και το αίμα. Καθόμαστε όλοι από το ίδιο μέρος, απέναντι”.

Η Γιώτα Νέγκα papadakis press


Ο Κώστας Θωμαϊδης τέλος, τόνισε “Όταν υπάρχει πόλεμος δεν υπάρχει ζωή, αυτό είναι ένα από τα συνθήματα της σημερινής συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στον πόλεμο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή από τη Ρωσία προς την Ουκρανία. Είναι αυτονόητο πως είμαστε μαζί με τους πρόσφυγες που είναι τα μεγάλα θύματα των μεγάλων συμφερόντων για τον οποίο γίνεται ο πόλεμος. Είμαι στε μαζί με τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή ξεριζώνονται από τα σπίτια τους και κινδυνεύει η ζωής τους. Η ειρήνη είναι ένα αγαθό που πρέπει να το διεκδικούμε συνεχώς. Στη συναυλία θέλω να ενώσω τη φωνή μου με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να φωνάξω “Κάτω ο Πόλεμος”.

Ο Κώστας Θωμαϊδης/ΑΠΕ ΑΠΕ


Είναι πολλοί οι συμμετέχοντες στη συναυλία αυτή: Ανάμεσά τους οι Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Πάνος Παπαϊωάννου, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασούλη, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα